Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mladík si berie dve nevesty: Jednu z lásky, druhú z rozumu

Azhar Haidri (vpravo)
Azhar Haidri (vpravo)

ISLAMABAD - Dvadsaťtriročný Pakistanec, ktorý sa ožení počas 24 hodín s dvoma ženami, zaujal národ novátorským riešením problému: či si má zobrať ženu, ktorú ľúbi, alebo tú, s ktorou mu dojednala sobáš jeho rodina.

Pakistanský zákon umožňuje polygamiu na základe islamu, ktorý pripúšťa až štyri manželky. Muži, ktorí majú viac manželiek, sa s nimi však zvyčajne ženia postupne s viacročným odstupom a prvá manželka musí vždy súhlasiť s tým, že si jej muž zoberie ďalšiu.

Mladý Pakistanec Azhar Haidri najskôr odmietol sobáš s nevestou (28), s ktorou je zasnúbený od detských rokov, pretože sa zaľúbil do Rumany Aslam (21). Jeho rozhodnutie by však znesvárilo ich rodiny, keďže v Pakistane je zvykom, že sa svadby dojednávajú. "Ponúkol som im, že sa zosobášim s oboma a dievčatá súhlasili," zveril sa pred dnešným prvým sobášom médiám. So svojou láskou sa zosobáši v pondelok.

Obe ženy sa vyjadrili, že im kompromisné riešenie vyhovuje a že chcú žiť spolu ako sestry a priateľky. Šťastný je aj ženích, podľa ktorého je "veľmi vzácne, aby dve ženy s radosťou súhlasili so sobášom s jedným mužom".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu