Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

S kvetmi v kancelárii pracujeme efektívnejšie

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Kvety podľa najnovšieho prieskumu podnecujú zamestnancov v malých a stredných podnikoch k vyššej produktivite práce, a to dokonca viac ako poloha kancelárie alebo blízkosť reštauračných zariadení. Zvýšenú individuálnu produktivitu zaznamenalo až 55 percent zamestnancov v rámci prieskumu, poloha kancelárie pozitívne vplývala na produktivitu 38 percent pracovníkov a blízkosť obchodov či reštaurácií na 34 percent.

Prieskum ďalej ukázal, že až 74 percent manažérov získava "pridanú hodnotu" z rannej prestávky na kávu a 66 percent z obeda s kolegami. Vo všeobecnosti mali respondenti pocit, že obed, ktorý strávili so spolupracovníkmi, bol trojnásobne efektívnejší ako obed osamote. Večer s kolegami po práci je pre firmu obohacujúcim s 57-percentne vyššou pravdepodobnosťou ako večer strávený osamote.

Zamestnanci často odvodzujú svoje prínosy pre firmu z "voľných chvíľ" počas pracovného času, s návratnosťou investícií pre firmu sa to spája len zriedkavo. "Prestávka však umožňuje zamestnancom mentálne sa uvoľniť z práce, čo redukuje únavu, tlmí stres a v konečnom dôsledku vedie k efektívnosti a produktivite pracoviska," komentoval výsledky prieskumu podnikový organizačný psychológ Michael Bashshur.

Cieľom prieskumu bolo identifikovanie, meranie a skúmanie skrytých hodnôt na pracovisku. Uskutočnila ho nezávislá spoločnosť pre prieskum webového priestoru StrategyOne na vzorke 1674 pracujúcich expertov vo veku od 18 do 65 rokov vo Veľkej Británii, Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Španielsku, Holandsku, Spojených arabských emirátoch, Rusku, Grécku, Južnej Afrike a Turecku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu