Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hypernova pomáha ľuďom v zaplavených oblastiach

Hypernova poskytuje pomoc ľuďom v zaplavených oblastiach Zobraziť galériu (3)
Hypernova poskytuje pomoc ľuďom v zaplavených oblastiach

Obchodný reťazec Hypernova poskytol ľuďom v zaplavených oblastiach Spišskej Novej Vsi, Bardejova a Košíc po jednej palete fľašiek so stolovou vodou. „Spolu ide o 1 512 1,5-litrových fliaš pre ľudí, ktorých prírodná katastrofa odrezala od zdrojov pitnej vody,“ informovala hovorkyňa obchodného reťazca Diana Chovancová Stanková.

Tieto tri oblasti na východe Slovenska patria k najviac postihnutým lokalitám, pričom niektoré sú naďalej ohrozované vodou z pretrhnutých hrádzí riek. Inde pokračujú práce na odstraňovaní následkov povodní, k najväčším rizikám patria práve kontaminované studne a nemožnosť obyvateľov dostať sa k zdravotne nezávadnej vode.

Hypernova sa rozhodla zareagovať na výzvu územných spolkov Slovenského Červeného kríža, ktoré majú svojich pracovníkov priamo v teréne. V okolí Bardejova je postihnutých 27, Spišskej Novej Vsi 30 a Košíc 41 miest a obcí.

„Oblastiam odrezaným od pitnej vody sme pripravení pomôcť aj v budúcnosti. Ľuďom, ktorých záplavy postihli najviac, chceme takouto formou aspoň mierne uľahčiť situáciu, v ktorej sa ocitli,“ dodáva D. Chovancová Stanková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu