Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Odčerpávanie vody pokračuje, začal sa boj s komármi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Na východnom Slovensku obyvatelia postihnutých obcí naďalej pracujú na odstraňovaní následkov po povodniach. Vodu stále odčerpávajú zo zaplavených obcí pri Košiciach a na južnom Zemplíne. Na rieke Trnávka začne dnes oprava hrádze, ktorá sa pretrhla vo štvrtok. V niektorých regiónoch začali na vlastné náklady s postrekmi proti premnoženým komárom.

Dnes o tom informoval Krajský úrad životného prostredia v Košiciach. Záplavová voda z rieky Ondava naďalej sužuje obyvateľov obcí na južnom Zemplíne. Aj približne dva dni po oprave pretrhnutej hrádze klesá voda v domoch tamojších obyvateľov len pomaly. V regióne sa podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu naďalej drží na úrovni tretieho - najvyššieho stupňa povodňovej aktivity hladina rieky Bodrog, avšak postupne klesá.

V celom okrese Michalovce budú pracovníci úradov životného prostredia monitorovať výskyt komárov a úrad začne aj s postrekmi z vlastných finančných prostriedkov. Mimoriadna situácia trvá v okrese Trebišov, kde sa ešte vo štvrtok pretrhla hrádza na rieke Trnávka. Na jej opravu budú dnes nasadení aj vojaci.

Na celom území okresu taktiež obyvateľov začína trápiť zvýšený výskyt komárov. Vyše 140 ľudí je naďalej evakuovaných z obce Nižná Myšľa, ktorú stále ohrozuje masívny zosuv pôdy. Do obce by mali z Košíc previezť niekoľko dvojizbových kontajnerových bytov.

Tie boli pôvodne umiestnené na Luníku IX. Košické mestské zastupiteľstvo by o presune malo rozhodnúť na mimoriadnom mestskom zastupiteľstve v pondelok. Na východe Slovenska ďalej pokračujú aj opravy poškodených úsekov ciest, niektoré obmedzenia ďalej platia aj na železnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu