Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V reality šou budú dražiť panenstvo a panictvo!

Justin Sisely
Justin Sisely

SYDNEY - Do nových hĺbok klesol televízny žáner reality show v Austrálii, kde chce filmár Justin Sisley v priamom prenose ponúknuť na predaj v dražbe panenstvo a panictvo dobrovoľníkov. O celom projekte chce natočiť dokument, napísal denník The Daily Telegraph.

Sisely strávil viac ako rok hľadaním dobrovoľníkov a dobrovoľníčiek ochotných ponúknuť svoje panictvo a panenstvo v aukcii pred kamerou. Ak ale bude vo svojom projekte pokračovať v Austrálii, hrozí mu obvinenie z prostitúcie, a preto sa rozhodol presunúť ho do amerického štátu Nevada.

Každej panne a panicovi ponúka vyplatiť 20 000 dolárov (cca 16 000 eur) plus 90 percent z "predajnej ceny," pričom zvyšných desať percent dostane nevestinec v Nevade, kde sa dražba má konať. Pri prihadzovaní majú byť predávajúci aj potenciálni kupci v rovnakej miestnosti a Sisely to všetko chce točiť.

Medzi tými, ktorí sú ochotní sa do projektu zapojiť, je aj dievčina zo Sydney (21), používajúca pseudonym Veronica. Do kontroverzného projektu sa údajne zapojila preto, aby si zarobila peniaze a zmenila vnímanie sexu. "Technicky vzaté, predávam svoje panenstvo za peniaze, takže technicky by sa to dalo klasifikovať ako prostitúcia. Ale nemienim to robiť pravidelne, a tak si to v hlave dokážem ospravedlniť, že sa zo mňa nestane prostitútka," povedala novinárom.

Jedným z panicov je mladík (20), ktorý sa predstavil ako Alex. Účasť berie ako možnosť, ako sa s niekým zoznámiť. Ďalší kandidát Ronan dodáva, že už ho nebaví čakať na tú pravú a je ochotný prijať akúkoľvek ponuku. Ešte ďalej zašiel John, ktorý je ochotný prísť o panictvo ako so ženou, tak s mužom. "Peniaze sú dobrý dôvod, ale viac sa teším na tú cestu, ktorá ma čaká," vyhlásil.

Zatiaľ nie je jasné, kedy by sa projekt mal uskutočniť a ako sa k nemu postavia americké úrady.

Veľkú nevôľu verejnosti vyvolávajú najmä snahy využiť ako nedobrovoľných hercov v rôznych reality show malé deti. Kontroverziu minulý rok vzbudila napríklad relácia Jon & Kate Plus 8, ktorý sledoval život amerického manželského páru Jona a Kate Gosselinových a ich ôsmich detí, šestorčiat a dvojčiat. Proti zneužívaniu detí protestovali detskí psychiatri a dokonca aj ostatní členovia rodiny Gosselinových.

Snaha získať zmluvu na televíznu reality šou zase vlani prinútila Američana Richarda Heenea a jeho ženu Mayov fingovať let ich šesťročného syna v podomácky vyrobenom balóne. Prípad vyvolal veľký záujem médií, ktoré sledovali let a akciu na záchranu malého dieťaťa. Chlapca neskôr našli doma živého a zdravého. Richarda Heeneho následne potrestal súd za podvod 90 dňami väzenia a jeho ženu k 20 dňami verejných prác.

Zarobiť peniaze na svojich práve narodených osmorčatách sa vlani rozhodla aj Nadya Sulemanová z južnej Kalifornie, ktorá podpísala dohodu o účinkovaní v televíznej reality šou holandskej produkčnej spoločnosti Eyeworks. Filmárske tímy však nemajú sledovať Sulemanovú a jej deti 24 hodín denne, ale majú zdokumentovať len určité časové okamihy, ako sú narodeniny a zvláštne príležitosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu