Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Televízia nechala súťažiacich čakať na linke 20 minút!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

MOSKVA - Ruská polícia vyšetruje organizátorov televíznej súťaže, ktorí podľa vyšetrovateľov schválne nechávali telefonujúcich divákov dlho čakať na platenej linke. Podobné praktiky síce zrejme nie sú ani inde vo svete vzácnosťou, ale v Rusku ide o prvé trestné stíhanie svojho druhu, a preto precedens púta pozornosť.

Ak polícia dotiahne vyšetrovanie podvodu až do konca, páchateľom môže hroziť prinajmenšom pokuta 300 tisíc rubľov (približne 7700 eur), v najhoršom prípade až päť rokov za mrežami.

Súťaž na moskovskom kanále TV-7 sa konala ešte vlani v máji. Diváci mali uhádnuť zašifrované slovo a zavolať svoju odpoveď do štúdia. Než sa však dostali k slovu, museli na platenej linke čakať až 20 minút, pričom každá minúta čakania stála až 72 rubľov (takmer dve eurá).

Podľa policajného hovorcu sa vyšetrovateľ prípadu osobne presvedčil o oprávnenosti sťažností od mnohých divákov, že dovolať sa do štúdia je síce ľahké, ale potom sa čakanie umelo preťahuje, až sa nakoniec spojenie preruší. Do priameho vysielania sa vraj mohli dovolať len "svojskí ľudia" z miestnosti susediacej so štúdiom, ktorí zohrávali rolu "divákov".

Spoločnosť, ktorá súťaž organizovala, sa zatiaľ zdržiava vyjadrení a televízia s ňou medzitým zrušila spoluprácu.

Podľa polície sú v hľadáčiku vyšetrovateľov ekonomickej kriminality aj ďalšie súťaže podobného typu, ako aj telefónni operátori, ktorí sa "na sprisahaní" mohli podieľať. A tak aj ďalšie televízie začali súťaže rušiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu