Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Komiks so Supermanom sa predal za 1,2 milióna!

Najdrahší komiks na svete
Najdrahší komiks na svete

WASHINGTON - V Spojených štátoch tento rok tretíkrát padol rekord najdrahšieho predaného komiksu. Výtlačok prvého čísla komiksu so Supermanom z roku 1938 dnes vydražili v internetovej aukčnej sieni ComicConnect.com za 1,5 milióna dolárov (cca 1,2 milióna eur), napísala agentúra AP.

Iný výtlačok rovnakej položky komiksu so Supermanom vytvoril tento rok 23. februára rekord, keď bol na rovnakom serveri predaný za milión dolárov (cca 808 000 eur). O tri dni neskôr ale rekord prekonal komiks z roku 1939, v ktorom sa prvýkrát objavil iný superhrdina, Batman. Toto číslo sa vydražilo v aukčnej sieni Heritage Auction Galleries za 1,075 500 dolárov (cca 870 000 eur).

Dnes predaný výtlačok pochádzal zo súkromnej zbierky. Prevádzkovatelia aukčného servera odmietli prezradiť totožnosť kupca, len o ňom povedali, že je "zarytým fanúšikom komiksov". Zošit o Supermanovi z roku 1938, na ktorého obálke zdvíha kreslený hrdina nad hlavu automobil, je podľa AP považovaný za určitý "svätý grál medzi komiksami".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu