Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Rusom sa najviac páčia letušky a zdravotníčky

ilustračné foto
ilustračné foto

MOSKVA - Najväčšou príťažlivosťou sa v očiach Rusov vyznačujú letušky, lekárky a zdravotné sestričky. Až potom nasledujú herečky, televízne moderátorky či tanečnice. Tvrdí to prieskum, ktorý pred Medzinárodným dňom žien podnikol medzi 2500 mužmi, prevažne Moskovčanmi, server superjob.ru.

U letušiek si respondenti cenia hlavne dobrosrdečnosť, pôvab a aj spoľahlivosť, akou sa vraj letecká doprava ako celok vyznačuje. Takáto letuška vraj "ani nie je žena, ale splnený sen", nevypne televízor počas futbalového zápasu, ale ešte donesie pivo. Podľa skeptikov však ide o obyčajné zdanie a pozorná a usmievavá obsluha je jednoducho výsledkom tvrdej "drezúry" palubného personálu aeroliniek.

Dámy, ktoré namiesto kostýmu letušiek obliekajú biele plášte, si páni zasa cenia ako "dobré psychologičky", ktoré sa vyznačujú aj sporiadanosťou, serióznosťou a tiež nesmierne lákavou nedostupnosťou. Naopak hviezdam strieborného plátna či televíznych obrazoviek pripisujú hlavne vášnivosť. "Nepoznám žiadnu herečku alebo tanečnicu, ale vždy o nich snívam," priznal vraj nejeden z opýtaných.

V tesnom závese za najatraktívnejšími profesiami však nasledujú aj domáce gazdinky, účtovníčky, učiteľky, šéfky, sekretárky, policistky či právničky. Celkovo totiž Rusi nepovažujú profesiu svojej vyvolenej za príliš dôležitú. Zatiaľ čo pre letušky hlasovalo 8% opýtaných, viac ako tretina pripustila, že ich u žien viac zaujíma pôvab a charakter ako povolanie, a tento názor ešte silnie s rastúcim vekom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu