Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Najlepšiu dopravu má Mníchov, Londýn a Paríž prepadli

ilustračné foto
ilustračné foto

BRUSEL - Najlepšie fungujúci systém verejnej dopravy v Európe má Mníchov. Vyplýva to z prieskumu skupiny Eurotest, ktorého výsledky zverejnili v utorok. Prieskum vychádzal z názorov a poznatkov návštevníkov 23 miest na starom kontinente.

Zahraniční turisti hodnotili mestá na základe výšky cien za poskytované služby, času prepravy a informácií dostupných verejnosti. Víťazom sa celkom jednoznačne stal nemecký Mníchov, ktorý ako jediný obstál s hodnotením "veľmi dobrý". Nemecké mesto ocenili najmä pre prehľadnosť a rýchlosť jeho dopravnej siete, množstva informácií a taktiež pôsobivej internetovej stránky.

O niečo nižšie skóre zaznamenalo 11 miest Európy, medzi ktoré sa zaradili okrem iných aj Praha, Viedeň, Rím, Frankfurt či Barcelona. Na talianskej metropole síce jeho návštevníci oceňujú lacnú a prehľadnú dopravu, no po informačnej stránke je úroveň večného mesta nízka. Frankfurt zase čelí kritike za drahú autobusovú dopravu. Prieskum zároveň odhalil, že najlacnejšia hromadná doprava je v českej metropole.

Do tretej kategórie miest, ktorých hromadnú dopravu ohodnotili turisti ako "akceptovateľnú", sa zaradilo napríklad centrum Európskej únie Brusel, Varšava či Amsterdam. Prekvapujúco sa medzi nimi objavili i európske veľkomestá ako Paríž, Londýn či Madrid. Horšie ako tieto metropoly dopadli Budapešť, Záhreb a slovinská Ľubľana. Pozitívne ohlasy získali len pre lacnú dopravu, v ostatných oblastiach majú podľa názoru turistov veľa čo zlepšovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu