Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Väčšina mladých nevystrieda viac ako 6 sexuálnych partnerov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Väčšina mladých ľudí vo veku 18 až 30 rokov nevystrieda viac ako šesť sexuálnych partnerov a partneriek. S vyšším počtom sa v anonymnom internetovom prieskume, do ktorého sa od októbra do novembra 2009 zapojilo 1980 ľudí, prevažne vysokoškolákov a vysokoškoláčok, pochválilo iba 1,6 percenta žien a 2,5 percenta mužov.

Dve až päť partneriek priznalo 26 percent respondentov, viac ako jedného milenca malo 22,5 percenta respondentiek. Neveru priznalo väčšie percento ľudí - 36 percent žien a 29,6 percenta mužov, pričom najnevernejšími sú mladí ľudia od 25 do 30 rokov (41,7%). Vnímanie nevery však nie je jednotné. Pre väčšinu mužov (62,7%) je neverou bozkávanie, 14,8 percenta opýtaných považuje za podvádzanie už flirt. Pre ženy je nezáväzné flirtovanie pritom zanedbateľné.

Rozdiely medzi pohlaviami sú výraznejšie v prípade sexu na jednu noc. Takmer 28 percent mužov vyhľadáva sexuálne dobrodružstvá na jednu noc, spomedzi žien je to len čosi viac ako osem percent. Razantné "nie" jednorazovkám povedalo v prieskume 91,9% žien.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu