Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ľudia čoraz viac uprednostňujú digitálne rozchody

ilustračné foto
ilustračné foto

LONDÝN - Ľudia, ktorí sa rozchádzajú s partnerom, mu to čoraz menej oznamujú tvárou v tvár. Podľa prieskumu verejnej mienky, ktorý zverejnila agentúra Reuters, volia radšej e-mail alebo takzvané internetové sociálne siete. Minimum to ale oznamuje textovou správou z mobilného telefónu. Prieskumu sa zúčastnilo 2000 respondentov.

Viac ako tretina zúčastnených (34 percent) uviedla, že o konci vzťahu informovala partnera elektronickou poštou. Trinásť percent to svojej opustenej polovičke ani nepovedalo, len si zmenilo status na Facebooku - asi najznámejšej takzvanej sociálnej sieti, ktorá na internete ľuďom umožňuje okamžitú interakciu. Šesť percent to oznámilo pomocou sociálnej siete Twitter, prostredníctvom ktorej si ľudia v krátkych textoch oznamujú, čo práve robia.

Len dve percentá ľudí ale pripustilo, že sa rozišli cez správu sms.

Zvyšok opýtaných volil osobnejšiu formu rozchodu. Skoro dve pätiny ľudí (38 percent) oznámili svojmu partnerovi koniec vzťahu osobne a 12 percent telefonicky.

"Digitálne rozchody začnú o chvíľu početne prevažovať," tvrdí manažér zoznamky DateTheUk, ktorá si prieskum objednala. "Je to ľahšie, rýchlejšie a vyhnete sa nedorozumeniam," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu