Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Päťtisíc naháčov sa fotilo pred operou v Sydney

Naháči pred budovou opery v Sydney
Naháči pred budovou opery v Sydney

SYDNEY - Cez päťtisíc naháčov sa dnes zišlo pri slávnej budove austrálskej opery v Sydney, aby tu pózovalo pred objektívom amerického fotografa Spencera Tunicka. Dielo s názvom Základ vzniklo pri príležitosti nedeľňajšieho pochodu gayov a lesbičiek, ktorý sa v meste koná pravidelne už od roku 1978.

"Homosexuáli a heterosexuáli si mali ľahnúť nahí vedľa seba, aby sme mohli ukázať, že Austrálčanom záleží na vytváraní spoločnosti, ktorá je slobodná a tolerantná," povedal Tunick agentúre AFP. Fotograf, ktorý sa preslávil fotografovaním hromadných aktov na verejných priestranstvách, vyjadril veľkú radosť aj nad tým, že mohol jeden zo svojich nápadov realizovať práve pred jedinečnou stavbou austrálskej opery.

Svoje nadšenie neskrývali ani niektorí účastníci. "Už nikdy asi nebudem mať možnosť sa niečoho podobného zúčastniť, takže stojí za to odhodiť na chvíľu zábrany," uviedol devätnásťročný študent Art Rush, jeden z 5200 účastníkov dnešného fotenia. "Vôbec v tom nie je nič sexuálneho, je to skôr niečo úplne prirodzeného a ľudského," dodal Rush.

Spencer Tunick sa fotografovaniu hromadných aktov venuje už od konca osemdesiatych rokov. Zatiaľ najväčší počet naháčov sa pri jeho akciách zišiel na centrálnom námestí v Mexico City. Bolo ich 18 tisíc. Nedávno tiež fotografoval 600 nahých tiel na ľadovci vo Švajčiarsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu