Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tigre v čínskej rezervácii sa boja kuriat

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Čínski ošetrovatelia zvierat neveria vlastným očiam - tigre, o ktoré sa starajú, sú tak krotké, že sa boja kuriat, ich potravy. Čchung-čchingská rezervácia divokých zvierat opatruje päť vzácnych bielych šeliem, ktoré pôvodne cvičili na to, aby návštevníkov zoo rozptyľovali zábavnými kúskami, napísala miestna tlač.

Ošetrovatelia sa usilovne snažili svojich zverencov nabádať k tomu, aby sa riadili svojimi prirodzenými inštinktami, a predhadzovali im živú hydinu - ale neúspešne.

"Čaká sa od nich, že budú divokí a hrôzostrašní, ale vinou mierneho životného štýlu a vďaka ľudskej starostlivosti tigre postupne stratili svoju prirodzenú náturu," konštatoval ošetrovateľ šeliem Š' Žu-čchiang. Snažil sa vzbudiť ich záujem predhadzovaním živých kuriat, ale dopadlo to vraj smiešne. Tigre boli tak vydesené, že sa k hydine neodvážili ani priblížiť.

"Jedno kura znehybnelo a tigre sa nakoniec odhodlali k nemu priblížiť, ono sa ale nakoniec spamätalo, vyskočilo, zapípalo a šelmy utekali ako o život."

Teraz sa vraj ošetrovatelia snažia tigre zoceliť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu