Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V zoo zabili vzácneho tigra a ukradli časti jeho tela

INDONÉZIA - V indonézskej zoologickej záhrade zabili samicu ohrozeného tigra a ukradli väčšiu časť jej tela, informovali dnes úrady. Podľa polície, páchateľov motivovala k činu hodnota kožušiny a kostí zvieraťa.

Pozostatky samice tigra sumatranského našli v sobotu v provincii Jambi na ostrove Sumatra. "Bolo to sadistické," povedal riaditeľ zoo Adrianis, ktorý podobne ako mnohí ďalší Indonézania používa iba jedno meno. "Vrahovia nechali v klietke iba jej vnútornosti," dodal. Zatiaľ nie je známe, ako sa páchatelia na miesto činu dostali, alebo koľko ich bolo.

Podľa správy medzinárodnej ochranárskej siete TRAFFIC z roku 2008 sa tigrie kosti, pazúry, koža a fúzy otvorene predávali v roku 2006 v ôsmich indonézskych mestách na ostrove Sumatra. Deje sa tak aj napriek tomu, že zákon to zakazuje.

Sumatranské tigre sú na pokraji vyhynutia pre rozsiahlu deforestráciu a pytliactvo. Podľa Svetového fondu na ochranu prírody je ich v súčasnosti približne 250, pričom v 70. rokoch dvadsiateho storočia ich bolo okolo tisíc.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu