Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

3screens koncept hlavnou témou na Telekom Day

T-com
T-com

BRATISLAVA - Spoločnosti Slovak Telekom a T-Mobile Slovensko pripravili už piaty ročník odbornej konferencie pre študentov Telekom Day 2009. Takmer 100 študentov štvrtých a piatych ročníkov vysokých škôl s telekomunikačným a IT zameraním, bude mať opäť možnosť diskutovať o novinkách v telekomunikačnom sektore a zapojiť sa do riešenia prípadových štúdií priamo z praxe.

Hlavnými témami tohtoročnej konferencie budú tzv. „3screens koncept“, čiže prepojenie troch obrazoviek – TV, mobil a PC; vývoj a budúcnosť digitálnej televízie Magio; prepojenie hlasových služieb s televíznou obrazovkou. Študenti získajú informácie o budúcich trendoch personalizovaných mobilných služieb či širokopásmovom mobilnom internete na báze HSPA+ a jeho špecifikách. Svoje teoretické poznatky budú môcť konfrontovať s aktuálnym vývojom technológií v počítačových sieťach, s novými trendmi v zavádzaní optiky na Slovenku i v zahraničí, či novými smermi v mobilnej komunikácii.

Konferencia ponúkne možnosť dozvedieť sa o novinkách z informačného a telekomunikačného sveta interaktívnou formou a nahliadnuť do zákulisia firiem a vývoja samotných technológií. Okrem študentov sa na nej zúčastnia rektori všetkých technických vysokých škôl, ako aj ďalší zástupcovia akademickej obce.

Slovak Telekom a T-Mobile Slovensko dlhodobo spolupracujú so študentskou a akademickou obcou na Slovensku. Obe spoločnosti sa pravidelne zúčastňujú na Národných dňoch kariéry a na Dni príležitostí. Poskytujú študentom možnosť prípravy diplomových prác, organizujú exkurzie pre študentov technických smerov, umožňujú študentom zamestnať sa na polovičný úväzok a získať tak prax v odbore.

Odborná konferencia sa uskutoční zajtra, 26.11.2009 od 9.00 hodiny v priestoroch hotela Bonbón v Bratislave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu