Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Kľúčom k šťastnému manželstvu je mladšia manželka

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Tajomstvom šťastného manželstva je žena, ktorá je od svojho manžela múdrejšia a aspoň o päť rokov mladšia. Tvrdia to britskí vedci z University of Bath.

Výsledky štúdie uverejnenej v časopise European Journal of Operational Research vychádzajú z prieskumu viac ako 1500 dvojíc, ktoré boli buď zosobášené alebo v dlhodobom vzťahu. Po piatich rokoch si odborníci vybrali tisíc párov, aby zistili, ktoré spolu vydržali.

Z výsledkov vyplýva, že ak bola žena od svojho manžela staršia o päť alebo viac rokov, manželstvu hrozilo trikrát väčšie riziko rozvodu než ak boli obaja partneri približne rovnakého veku. Najvyššie šance na šťastné manželstvo však boli vtedy, ak bol muž minimálne o päť rokov starší. A v prípade, že žena mala vyššie dosiahnuté vzdelanie, sa táto šanca ešte zvýšila.

Lepšie výsledky taktiež dosahovali partneri, ktorí sa predtým nikdy nerozviedli. Ale vzťah dvoch už predtým rozvedených ľudí má väčšiu perspektívu, než manželstvo, v ktorom len jeden z partnerov zažil rozvod.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu