Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Za 1 minútu zomrie vo svete 17 detí

Každú 1 minútu zomrie vo svete 17 detí do 5 rokov
Každú 1 minútu zomrie vo svete 17 detí do 5 rokov

Za každú 1 minútu zomrie vo svete cca 17 detí do 5 rokov. Z toho polovica zomrie v Afrike. Od 16.6.2009 sa stovky ľudí zo Slovenska zapájajú do svetového rekordu na www.JednoMenoJednoDieta.sk. Zomierajúce deti v Afrike tak dostávajú šancu na život.

„Mnoho detí dnes v Afrike trpí. Nemajú pitnú vodu, lieky, školy, rodinu … zomierajú. Samy si pomôcť nevedia. My im však pomôcť vieme a môžeme. Ďakujem všetkým, ktorým nie je ľahostajné toto utrpenie a zapájajú sa do rekordu Jedno Meno Jedno Dieťa,“ povedal pre Zoznam.sk Peter Prokopec, predseda nadačnej rady nadácie Life & Help Foundation, ktorá projekt zastrešuje.

Zmyslom projektu je vytvoriť svetový rekord v najväčšom počte zobrazených mien na web stránke www.JednoMenoJednoDieta.sk a vyzbierať prostriedky pre deti v Afrike. Stačí mať meno, mobil a 1,5 eura.

Zoznam.sk sa stal Hlavným internetovým partnerom rekordu Jedno Meno Jedno Dieťa, lebo cítime spoločenskú zodpovednosť za dianie vo svete a chceme pomôcť v propagácii rekordu. Na tomto mieste nájdete pravidelne informácie o rekorde, o konkrétnych projektoch, ktoré sa v Afrike pripravujú a realizujú i o aktuálnom počte ľudí, ktorí pridali svoje meno – dnes je ich 1970.

Pridajte aj Vy svoje meno do zoznamu darcov na stránke www.JednoMenoJednoDieta.sk. Vytvorme spoločne svetový rekord pomoci!

 

TV spot Jedno Meno Jedno Dieťa 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu