Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Celému svetu chýba ozajstný orgazmus

Ak príde na hry v spálni, priemerný milenec by rád povedal Áno! Áno! Áno! oveľa častejšie, než ako tomu naozaj je. No nie vždy je jednoduché dosiahnuť orgazmus – iba 48 % ľudí na celom svete ho má pravidelne pri sexuálnom styku.

Taliani, Španieli, Mexičania, Juhoafričania sú na vrchole najčastejšie – 66 % z nich to zvládne vždy, keď sa milujú. Aj Brazílčania by nám mohli predviesť, ako sa to robí – 65 % z nich si to vie naplno užiť.

Na opačnom konci tejto škály stoja Číňania a ľudia z Hong Kongu (24 %), ktorí dosahujú orgazmu najmenej. Tesne ich nasledujú Japonci (27 %). Tieto štatistiky vyplynuli z posledného Globálneho výskumu sexuálneho zdravia, ktorý skúmal sexuálne chovanie a postoje mužov a žien na celom svete. Výsledky ukazujú, že orgazmus je kľúčom k tomu, aby ste sa cítili skvele. Je to jednoduché – čím viac orgazmov zažijete, tým lepšie sa celkovo cítite. Výskum zistil, že celosvetovo 58 % ľudí, ktorí bežne dosiahnu orgazmu, sú emocionálne vyrovnaní oproti tým, ktorí vyvrcholia iba niekedy – v 29 %.

A tí, pod ktorými sa vždy pohne zem, tvrdia, že vzťah s ich polovičkou je veľmi silný. 8 z 10 (77 %) tých, ktorí často majú orgazmus, sa cítia byť bližšie ku svojmu partnerovi pri sexe. Naopak iba 54 % ľudí, ktorí orgazmus dosiahnu zriedka, zažívajú rovnaký pocit ku svojej polovičke.

Ak to však zoberieme globálne, milenci nevyužívajú všetky výhody plynúce z orgazmu. Len polovička z nás (57 %), ktorí často vyvrcholia, sa cíti psychicky v pohode.

V niektorých krajinách je to však úplne naopak: 8 z 10 Nigérijcov (83 %) a Mexičanov (79 %), ktorí obvykle dosiahnu vrcholu, sú v dobrej psychickej kondícii.

Kým 63 % mužov takmer vždy vyvrcholí behom milovania, ženy sú na tom o poznanie horšie – len 32 % takmer vždy dosiahne orgazmus. A páni prepáčia – o veľa ľahšie sa dá dosiahnuť orgazmus masturbáciou. Takže aké kroky môžeme podniknúť, aby sme zlepšili počet a intenzitu našich orgazmov?

Výskum zistil, že:

• Masáž je veľmi účinná – 67 % ľudí, ktorí pravidelne vyvrcholia, si predtým doprialo zmyselnú masáž v porovnaní s 51 % tých, ktorí nevyvrcholia pravidelne.
• Sexuálne hračky ako napríklad vibrátory výborne zlepšujú kvalitu ženského orgazmu – tie ženy, ktoré vibrátory používajú, bývajú častejšie plne uspokojené s intenzitou ich orgazmu.
• Nikam sa neponáhľať môže mať veľký vplyv na kvalitu orgazmu. Ľudia, ktorí sú plne spokojní so silou ich orgazmu, strávia priemerne 3,9 minúty predohrou oproti tým, ktorí predohru vynechávajú.
• Potrebujeme stráviť viac času osamote so svojim partnerom – 38 % ľudí, ktorí pravidelne vyvrcholia, by chcelo stráviť viac času so svojim milovaným. Expert na sexuálne zdravie, Dr. Kevan Wylie, tvrdí: „Aj keď orgazmus nie je alfa a omega v sexe, pravidelné dosahovanie orgazmu zlepšuje emocionálne a následne celkové zdravie rovnako tak, ako pevné puto s naším partnerom. Pomáha tiež redukovať stres a ak je to možné, ľudia by ho mali zažívať pravidelne. Ak chcete dosiahnuť orgazmu, je veľmi dôležité plne sa oddať pocitom, ktoré behom sexu zažívate. Relaxácia je nevyhnutná a základná – skúste zredukovať stres a jednoducho zostaňte schúlení v partnerovom náručí a užívajte si jemného objatia. Tiež potrebujete stráviť nerušený spoločný čas, odpočinúť si na chvíľu od zvyšku rodiny a hlavne by ste si nemali do postele so sebou brať svoje starosti z práce. Je tiež veľmi dôležité, aby ste so svojim partnerom hovorili a posilňovali tak puto medzi vami. Naviažte očný kontakt. Nebojte sa povedať mu, čo sa vám páči a čo nie. Čím viac sa toho vzájomne dozviete, tým lepšie bude vaše milovanie.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu