Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Stovky zaľúbencov sa zrieklo sexu pred manželstvom

ŠAŠTÍN - Stovky mladých zaľúbencov si počas víkendu na medzinárodnej púti zaľúbených v Šaštíne dalo predsavzatie žiť čistý vzťah a zrieklo sa sexuálnych aktivít pred manželstvom.

"Vyjadrili sme tým svedectvo, že aj v dnešnom konzumnom svete a spoločnosti je reálne prežiť vzťah čisto a s Bohom," vysvetlila Janka Graňáková, hovorkyňa druhého ročníka púte, na ktorú od piatka prišlo okolo sedemsto mladých ľudí z celého Slovenska. "Naším cieľom bolo pripraviť stretnutie pre mladých veriacich, ktorí spolu chodia," uviedla Graňáková.

Naplnili ho bohatým duchovným a kultúrnym programom, zloženým z prednášok na rôzne témy (Modlitba vo vzťahu, Vyjadrovanie pocitov a komunikácia, Odpustenie a kríza a iné), svätých omší, adorácie, stretnutí v skupinkách a koncertov kapiel (Timothy, Križiaci, S2G Band, sestra Eliška, Kapucíni a Stanley a ďalší).

Pre "spoločné kráčanie životom je dôležité povzbudenie, všetci hostia povzbudzovali pútnikov, aby hľadali vo vzťahoch hĺbku," povedala Graňáková. Jej slová potvrdil aj gospelový spevák Braňo Letko, ktorý naspieval prvú oficiálnu hymnu púte. "Potrebujeme nájsť hlbinu, Boha a nanovo objaviť čistotu," povedal pútnikom, ktorí prežívali čas v Šaštíne v znamení témy Slobodní v láske.

Zavítal medzi nich aj arcibiskup Stanislav Zvolenský, ktorý ich vyzval, aby sa nebáli do vzťahov pustiť Boha. Podujatie sa zrodilo v mysliach mladých, ktorí prišli v septembri 2007 za Jozefom Zacharom, správcom farnosti Šaštín-Stráže, ktorá je známym pútnickým miestom pre kresťanov z celého Slovenska.

Prípravu druhého ročníka odštartovali vlani, súčasťou bola napríklad aj stohodinová modlitbová reťaz, vysvetlil organizátor púte Martin Ližičiar. Bližšie informácie o púti je možné získať na webstránke www.zalubeni.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu