Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Na kozmetické problémy prichádza na pomoc laser

Máte problémy s unavenou a ochabnutou pleťou, s akné alebo vypadávaním vlasov? Ak áno, využiť môžete služby biostimulačného laseru. Tento laser výdatne podporuje hojenie pri problematickej pleti a regeneračné procesy pri ochabnutej a starnúcej pokožke. Po konzultácii s lekárom ho môžete vyskúšať.

Ošetrenie biostimulačným laserom je bezbolestné a môže ho podstúpiť každý, pričom nespôsobuje vedľajšie účinky. A ako ošetrenie prebieha?

"V prvej fáze sa na očistenú pleť nanesie špeciálny gél obohatený enzýmami a v druhej fáze už na pleť priamo pôsobí laserové žiarenie, ktoré zabezpečí presun gélu do hlbších vrstiev pokožky," vysvetľuje vedúca sestra Ústavu lekárskej kozmetiky Kveta Kopecká. Účinok laseru je protizápalový, protibolestivý a intenzívne regeneračný.

Ním sa ošetruje hlavne mastná, problematická pleť, ale tiež ochabnutá a sivastá pleť s prítomnými vráskami. Pre svoju schopnosť zabezpečiť transport účinných látok do hlbších vrstiev pokožky sa pomocou veľkoplošnej sondy biostimulačný laser využíva aj pri liečbe celulitídy. Jedno ošetrenie biostimulačným laserom podľa potreby a rozsahu nálezu vás vyjde na 165 - 180 korún a viac.

Ošetrenie pleti

Týmto laserom sa môže ošetriť aj pleť, ktorá pôsobí ochabnuto v dôsledku predčasného starnutia či nevhodného ošetrovania. Laserové ošetrenie môžete podstúpiť dva až trikrát do týždňa, celkovo by ste však mali absolvovať 10 sedení. Ak sa ošetrovaná pleť stabilizuje, postačí, ak laserové ošetrenie absolvujete raz za dva týždne, prípadne podľa odporučenia raz za mesiac. V dôsledku okysličovania buniek sa pleť napne a drobné vrásky sa vyhladia.

Účinný je i na aknóznu pleť. Postupne na vašej pleti zistíte, že sa zbavila zápalov, nečistôt a postupne získa zdravý vzhľad. Lekár vám neskôr podľa ústupu akné určí, ako často by ste mali toto ošetrenie absolvovať. "Ošetrenie laserom sa odporúča aj po každom hĺbkovom čistení aknóznej pleti,"hovorí K. Kopecká.

Vlasy

Vypadávanie vlasov celkové alebo lokálne sa ošetruje takzvaným laserovým hrebeňom. Ním sa vlasy prečesávajú tesne nad pokožkou hlavy, aby sa zvýšilo prekrvenie pokožky hlavy, skvalitnila sa tým výživa vlasových korienkov a podporila činnosť vlasových cibuliek. Hrebeň však pôsobí v prípadoch, keď vlasová cibuľka nie je ešte odumretá. Po ošetrení sú vlasy odmastené, lesklejšie a zdravšie. Prečesávanie trvá približne 15 minút. Absolvovať by ste ho mali dva až tri razy do týždňa, pričom celkovo by ste mali podľa potreby podstúpiť tiež asi 10 procedúr. Po 2 až 3 mesiacoch je vhodné túto liečebnú kúru zopakovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu