Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ľudia si všimli MRAZIVÝ detail v kultovom filme Matrix: Pozrite na ten dátum! Nabehne vám husia koža

LONDÝN – Viac ako dvadsať rokov od premiéry Matrixu si ľudia všimli šokujúci detail v jednej zo scén tejto kultovej klasiky. Reč je o dátume vypršania platnosti Neovho pasu. Ten sa zhoduje s jednou z najtragickejších udalostí na svete. Mnohí uviedli, že je to skutočne čudné.

Matrix s Keanu Reevesom ako frontmanom Neoom je jednou z najpopulárnejších sci-franšíz, aké existujú. S ohľadom na túto skutočnosť sa dá s istotou povedať, že zarytí fanúšikovia tejto kultovej klasiky dodnes pátrajú po skrytých detailoch. Jeden z nich sa nedávno obrátil na sociálnu sieť X, kde sa podelil o „chybu v matrixe“. V jednej scéne prvého filmu, kde Nea vypočúvajú federálni agenti, vidno priečinok plný dokumentov vrátane Neovho pasu.

Neo sa narodil ako Thomas A. Anderson, čo je uvedené aj v jeho pase. To však filmových fanúšikov nezaujalo. Ich pozornosť upútal dátum vypršania platnosti Neovho pasu, ktorá je rovnaký ako dátum jedného z najsmrteľnejších teroristických útokov na svete, ktorý sa odohral 11. september – útok na Dvojičky v USA. Poukázal na to aj spomínaný používateľ sociálnej siete X. Mnohí poukázali na to, že je to skutočne čudné.

Zatiaľ čo film Matrix zachytáva fikciu, fyzik Melvin Vopson tvrdí, že našiel dôkazy, že v skutočnosti žijeme v simulácii virtuálnej reality. Spôsob, akým je vesmír usporiadaný, je podľa jeho slov ako prúd informácií a vzory a symetria odzrkadľujú to, čo môžete nájsť v počítačovom programe. V rozhovore pre denník Daily Mail minulý rok uviedol: „Moje štúdie poukazujú na bizarnú a zaujímavú možnosť, že nežijeme v objektívnej realite a že celý vesmír môže byť len super pokročilou simuláciou virtuálnej reality.“ Zjednodušene povedané, zdá sa, že všetko sa vyvíja do rovnovážneho stavu, kedy je informačný obsah minimálny. „Takéto správanie plne pripomína pravidlá nasadené v programovacích jazykoch a počítačovom kódovaní,“ dodal.

Simulácia super komplexného vesmíru, ako je ten náš, by si podľa jeho slov vyžadovala vstavaný mechanizmus na optimalizáciu a kompresiu údajov, aby sa znížil výpočtový výkon a požiadavky na ukladanie údajov na spustenie simulácie. Profesor potom pokračoval tvrdením, že dôkazy o tejto „optimalizácii údajov“ vidíme neustále okolo seba vo vedeckých systémoch, ako je biológia, atómy a matematika. Aj keď pripustil, že nemá definitívny dôkaz, Vopson je presvedčený, že jeho teória môže vyvolať otázky o teórii simulovaného vesmíru.

Viac o téme: DátumTeroristický útokDvojičkyMatrix
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu