Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pozor na reštaurácie v obľúbenej dovolenkovej destinácii: Za TOTO si pýtajú extra poplatok, ľudia zúria

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SEVILLA – Španielsky dovolenkový hotspot rozzúril turistov a miestnych rozzúrených po tom, čo si reštaurácie začali účtovať dodatočnú prémiu za miesta na slnku. Doposiaľ nie je jasné, koľko reštaurácií zaviedlo tento poplatok.

Reštaurácie v južnom Španielsku zjavne účtujú turistom poplatok za najlepšie vonkajšie miesta na slnku. Zákazníci zanechávajú brutálne recenzie reštaurácií v Seville o dodatočných poplatkoch, informujú španielske noviny Olive Press. Sevilla je nádherné mesto v regióne Andalúzia, kde je bežné stravovanie vonku na námestiach a námestiach.

Pozor na reštaurácie v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Jedna návštevníčka tvrdí, že bola sklamaná po tom, čo jej reštaurácia povedala, že si nemôže sadnúť na jedno z najlepších miest v slnečnom počasí, pretože všetky si zarezervovali iní, ktorí za ne zaplatili poplatok 10 eur. „Ešte otravnejšie bolo sedieť a pozerať sa, ako sa ani jeden zo stolov pod slnkom nezaplnil,“ dodala. Miestna obyvateľka navyše poznamenala, že nová prax môže turistov uraziť a obáva sa, že kvôli tomu ľudia zanevrú na návštevu tohto španielskeho mesta.

„Keďže milujeme naše mesto, hodnotíme túto situáciu ako nedostatok rešpektu voči hosťom, ktorí sem skutočne prichádzajú a míňajú peniaze,“ uviedla. Ani iní miestni obyvatelia nesúhlasia s bizarným poplatkom. Jeden z majiteľov reštaurácii uviedol, že „prémiové“ stoly sú vyhradené pre tých, ktorí zaplatili, a preto ich nemôžu dostať tí, ktorí prídu len na návštevu. Dodal, že poplatok za prémiový stôl je jasne uvedený na webovej stránke. Nie je jasné, koľko reštaurácií v Seville účtuje poplatky za najlepšie miesta na sedenie.

Viac o téme: ReštaurácieTuristiPoplatokSevilla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu