Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mužovi sa na bankovom účte objavili stovky tisíc eur: Okamžite začal míňať, trpko na to doplatil

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Mnohí z nás snívajú o tom, že sa im na účte objaví obrovský balík peňazí. V prípade austrálskeho začínajúceho rappera bola realita iná - nebolo čo oslavovať. Jedného dňa sa mu na účet dostala závratná čiastka peňazí. Namiesto toho, aby nahlásil omyl, však peniaze minul.

V roku 2021 Abdel Ghadia zistil, že sa mu na účte omylom objavilo 760 000 austrálskych dolárov (460 548 eur). Ak sa to niekedy stane, je dôležité a legálne okamžite informovať banku, že došlo k omylu, aby sa peniaze mohli vrátiť buď odosielateľovi, alebo určenému príjemcovi. Ghadia však získané peniaze začal veľmi intenzívne mínať. Peniaze patrili páru zo Sydney, ktorý si za ne chcel kúpiť dom. Dvojica však zostala šokovaná, keď im prevodca oznámil, že banka peniaze nenašla a že sa na účet nedostali, informuje britský denník Mirror.

V októbri 2021 Ghadiu vypočúvala polícia. „Peniaze mi jednoducho pristáli na účet a ja som ich minul. Netušil som, ako sa tam dostali a povedal som to aj v banke, ale napriek tomu som ich šiel minúť,“ povedal a priznal, že sa vydal na divoké nákupy, ktoré sa začali v obchode ABC Bullion, kde si môžete kúpiť drahé kovy, ako je zlato či striebro. Počas šiestich návštev v júni 2021 tam minul približne 598 188 austrálskych dolárov (362 493 eur) na zlaté prúty s hmotnosťou od 283 gramov do jedného kilogramu. Tiež minul 62 843 dolárov (38 081 eur) na 500 gramov zlatej zliatiny a rovnako si kúpil aj mince KHC v hodnote 48 222 dolárov (29 221 eur).

Pri zatknutí Ghadia priznal, že chcel darovať zlato niekomu, koho miloval. Tiež išiel na medzinárodný peňažný trh, aby si kúpil 14 490 dolárov v cudzej mene. Míňanie sa však zlatom neskončilo. V júni až júli toho istého roku vybral z bankomatov v Sydney 13 600 dolárov (8 241 eur) v hotovosti a nakoniec minul ďalších 6 235 dolárov (3 778 eur) na oblečenie od značiek ako Uniqlo, JD Sports a make-up od MECCA v obchodnom dome Westfield Parramatta. Ghadia na svoje konanie doplatil a odsedel si vo väzení 18 mesiacov.

Viac o téme: PodvodPrevodRapperPeniaze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu