Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muž strávil bez platenia v päťhviezdičkovom hoteli dva roky: Šokujúce, ako to dokázal

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DILLÍ - Muž v Indii strávil bez platenia 603 nocí v päťhviezdičkovom hoteli Roseate House, ktorý sa nachádza v blízkosti medzinárodného letiska Indiry Gándhíovej v indickej metropole. Podľa všetkého mu pri tom asistovali samotní pracovníci hotela.

Ankuš Dutta si pôvodne pobyt zarezervoval len na jednu noc od 30. mája 2019. Zostal ale až do januára 2021 a zanechal po sebe nesplatený účet päť miliónov rupií (takmer 56 000 eur), informoval denník The Guardian. S podvodom mu podľa polície pomáhali zamestnanci hotela. 

"Hotelový personál údajne sfalšoval, vymazal a pozmenil mnoho záznamov na účte hosťa v hotelovom softvérovom systéme Opera, ktorý monitoruje príchody a odchody," uvádza sa podľa serveru Indian Express v policajnej správe. Zamestnanci tak pred vedením tajili skutočné dlhy Ankuša. 

 

Celebrating the superheroes - Dads! Enjoy a special Father’s Day brunch and a cocktail making session curated especially...

Posted by Roseate House New Delhi on Thursday, June 15, 2023

Situácia vyšla najavo pri kontrole záznamov. Vedenie hotela neskôr podalo žalobu na hosťa, vedúceho recepcie a na niekoľkých ďalších členov personálu, ktorí sú podozriví z toho, že mužovi s podvodom pomáhali. Nikto ale podľa BBC nebol zatknutý a Hotel Roseate House sa k prípadu doteraz nevyjadril. "Personál musí informovať vedenie a požiadať hosťa o zaplatenie. K tomu ale zatiaľ v Duttovom prípade nedošlo," uviedol vedúci policajný dôstojník. Dutta údajne dotyčný hotel navštívil už v minulosti a platil v hotovosti. Tieto platby sa teraz tiež overujú.

Viac o téme: PodvodHotelúčetIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu