Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ľudí pobláznilo VIDEO dokonalej optickej ilúzie: Ktorým smerom kráča kôň? Skúste, či na to prídete!

(Zdroj: Instagram/unilad)

BRITSKÁ KOLUMBIA – Na prvý pohľad normálne video zachytávajúce koňa spôsobila na sociálnych sieťach zmätok. Ľudia sa nevedia zhodnúť na tom, či kráča smerom dopredu alebo dozadu. Pozrite si video a budete rovnako zmätený.

Vo videu vidno čierneho koňa, ktorý kráča po bielej zasneženej krajine. Toto video prvýkrát zverejnila žena menom Alesia Carrieová a informovala, že ide o jej koňa Rudnika. Čoskoro sa však zábery začali šíriť po sociálnych sieťach a zmiatli veľké množstvo ľudí. Nedávno video zdieľal aj populárny účet na Instagrame, ktorý patrí mediálnej spoločnosti Unilad. Čo myslíte, kráča kôň smerom ku kamere alebo od nej?

Mnohí zobrali problém vážne a snažili sa prísť na to, ktorým smerom kôň kráča. „Môžete sledovať, že sneh, počas toho, ako kôň kráča, smeruje dopredu, čo znamená, že kôň kráča smerom od nás,“ vysvetlil komentujúci. Iný používateľ Instagramu napísal, že kôň sa najprv pohybuje dopredu a neskôr sa otočí a smeruje dozadu. „Toto funguje len vtedy, ak nedokážete rozlíšiť rozdiel medzi prednou a zadnou časťou koňa,“ uviedol. „Mení smer. Preto je to ešte mätúcejšie,“ dodal ďalší.

Nedávno Alesia Carrieová zverejnila ďalšie video z mätúcej chôdze svojho koňa. Toto video nazvala „Dom optickej ilúzie: 2. kolo“ a titulkom: „Navždy to bude záhadou.“ Aj v tomto videu je zachytený jej kôň Rudnik pri chôdzi na snehu. „Najskôr odíde, myslel som si, že ide priamo ku kamere, ale potom som sa pozrel bližšie a odchádza,“ uviedol jeden z komentujúcich.

Viac o téme: Optická ilúziaKôň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu