Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ľudí vydesila vznášajúca sa mačacia hlava na obrázku: Podarí sa vám rozlúštiť zákernú optickú ilúziu?

(Zdroj: Reddit/GymSplinter)

LONDÝN – Ak ste milovníkom mačiek a máte radi vzrušujúce výzvy, potom je toto hlavolam pre vás. Záber publikovaný na Reddite však mnohých potrápil. Na prvý pohľad sa zdá, že zachytáva trochu morbídnu scenériu. Podarí sa vám odhaliť, čo je v skutočnosti na fotografii zachytené?

Na prvý pohľad bizarný záber sa objavil na Reddite. Kým z pravej strany záberu vykúka mačacia noha, zdá sa, že hlava je položená na podlahe. Ľudia sú z trochu morbídneho záberu viac ako zmätení. „Mačka je zaseknutá v podlahe,“ uviedol používateľ sociálnej siete v príspevku. Dokážete prísť na to, čo sa deje na tomto obrázku?

Mnohých záber zmiatol. „Bolí ma z toho hlava, ako je to možné?“ uviedol jeden z komentujúcich. Ďalší jednoducho dospeli k záveru, že hádanka je príliš zložitá. Ak sa vám to ešte nepodarilo vyriešiť, pomôžeme vám. Kľúčovým problémom, ktorý si viacerí používatelia neuvedomili, bolo, že sa pokúšali spojiť nohu s hlavou mačky.

To však nie je správny postup. Na zábere sú totiž dve mačky, nie jedna. Tam, kde je noha mačky, sú veľké dlaždice, no na podlahe, kde stojí bicykel, už tieto veľké dlaždice nie sú. To napovedá, že jedna mačka stojí na schodíku, a preto jej vidno iba nohu. Hlava patrí druhej mačke, ktorá stoja na nižšej podlahe a opiera si hlavu o schodík, na ktorom stojí prvá mačka.

Viac o téme: MačkaHlavolamOptická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu