Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tragický príbeh dvoch mužov: Jeden sa zabil, druhému daroval svoje srdce! Po 12 rokoch prišiel krutý zvrat

(Zdroj: X/Morbidful)

HILTON HEAD - Príbeh z roku 1995 je plný nečakaných a bohužiaľ aj tragických zvratov. Terry Cottle sa pred takmer tridsiatimi rokmi zabil. Lekári následne transplantovali jeho srdce mužovi menom Sonny Graham. Ten sa neskôr oženil s vdovou po Cottleovi, no o pár rokov neskôr ho postretol rovnaký osud ako jeho darcu.

Cottle sa v roku 1995 zastrelil vo svojom dome v Summerville v Južnej Karolíne, kde býval s manželkou Cheryl. Lekári ho napojili na prístroje a skonštatovali, že je možné darovať jeho orgány. Ešte v ten deň bolo jeho srdce transplantované Sonnymu Grahamovi z Georgie, ktorý bol na pokraji kongestívneho zlyhania srdca, informuje denník The Seattle Times. Nepoznal totožnosť darcu, vedel len to, že srdce, ktoré dostal, pochádza od 33-ročného muža z Južnej Karolíny. Jeho rodine preto napísal ďakovný list. 

Vďaka vzájomnej korešpondencii sa neskôr stretol s vtedy 28-ročnou vdovou Cheryl. V roku 2004 sa vzali a presťahovali do Hilton Headu v Južnej Karolíne. O štyri roky neskôr sa však história zopakovala. Vtedy 68-ročný Graham si vzal život a skončil rovnako ako Terry. Našli ho na jeho dvore s jednou strelnou ranou v krku. 

Grahamovi priatelia uviedli, že to bol všestranný človek, ktorý mal veľa záujmov - poľoval, varil, športoval a pomáhal získavať peniaze pre strednú školu Hilton Head. Vždy bol ochotný pomôcť, bez ohľadu na okolnosti. "Vždy, keď mal niekto problém, prvá reakcia bola: ‚Zavolaj Sonnymu Grahamovi‘. Nezáležalo na tom, či ste mali defekt na kraji cesty alebo vám nefungovala práčka. Ani vás nemusel poznať, aby vám pomohol," povedal Sonnyho dlhoročný kamarát Bill Carson. 

Ľudia sa po týchto nešťastných udalostiach zamýšľali nad tým, čo primälo dvoch Cherylliných manželov vziať si život. Údajne bola až päťkrát vydatá a svojim partnerom robila zo života peklo. "Je to tyranka. Jeden deň vás nenávidí, na druhý vás miluje a na ďalší deň vás opäť nenávidí. Buď od nej utečiete, alebo sa zabijete," povedal pred časom jej bývalý partner John Johnson, ktorý pracuje ako dozorca vo väznici. 

Viac o téme: SrdceSamovraždaDarovanie orgánovTransplantácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu