Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Manželia išli ráno skontrolovať kurín: Z toho, čo v ňom našli, idú zimomriavky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

MACKAY - Rodina z austrálskeho Queenslandu zažila poriadny šok, keď objavila v kuríne nechceného nájomníka, ktorý si tam hľadal útočisko a potravu. Incident mal vďaka zásahu ochranárov šťastný koniec a majitelia sliepok neutrpeli žiadne škody. S podobnými prípadmi sa v Austrálii počas aktuálnej letnej sezóny stretávajú zamestnanci oddelenia pre ochranu prírody pomerne často.

Príslušníci oddelenia pre ochranu prírody Ministerstva životného prostredia vedy a inovácií (DESI) v Queenslande boli v pondelok okolo deviatej hodiny ráno privolaní do domu v mestečku Cape Hillsborough v regióne Mackay. Jeho majitelia totiž našli v kuríne asi metrového krokodíla, ktorý sa tam zrejme zatúlal z neďalekého ústia rieky. "Mysleli si, že je to varan a až neskôr pochopili, že ide o krokodíla," uviedli zamestnanci DESI. 

Domácim zvieratám a sliepkam sa, našťastie, nič nestalo a nečakanú návštevu predátora prežili. Krokodíl bol prevezený do Mackay a zostane tam, kým mu odborníci nezabezpečia nový domov na licencovanej farme alebo v zoologickej záhrade. Šéfka oddelenia pre ochranu prírody Jane Burnsová vysvetlila, že krokodíly sa pohybujú po okolí najmä v lete a po daždivom počasí. "Aj keď nie je neobvyklé vidieť ich v okolí Mackay, je neobvyklé ich nájsť u niekoho na dvore." 

Informácie o tomto nečakanom náleze boli zverejnené krátko po tom, čo sa ochranári zaoberali správou o veľkom krokodílovi, ktorý vyskočil z vody do rybárovho člna v Jane Creek neďaleko pláže St Helen's Beach. Incident bol nahlásený na Silvestra o desiatej ráno. Krokodíl plával pod loďou, potom sa otočil smerom k nej s otvorenými čeľusťami. Rybár ho musel preskočiť, aby sa dostal na prednú časť plavidla a vytiahol kotvu. Krokodíl sa otočil, ale prevážil bok lode a spadol do vody, pričom ohol zábradlie. 

Viac o téme: KrokodílAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu