Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tieto deti zažili príbeh ako z filmu Sám doma na vlastnej koži: Vďaka jednému prípadu dokonca zmenili zákon

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

NEW YORK - Film Sám doma sa stal neodmysliteľnou súčasťou Vianoc mnohých ľudí vrátane Slovákov. Aj keby sa mohlo zdať, že podobný príbeh sa v žiadnom prípade nemôže stať v skutočnosti, opak je pravdou. Nasledujúce príbehy dokazujú, že niektoré deti slávny filmový príbeh zažili na vlastnej koži.

V priebehu rokov sa incidenty podobné slávnemu sviatočnému filmu Sám doma odohrali po celom svete. Aj keď žiadny z týchto prípadov nie je taký zložitý ako príbeh Kevina McCallistera, určite by ich nikto z vás nechcel zažiť na vlastnej koži. 

Tieto deti zažili príbeh
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Braydon Smith a mačeta

Jedenásťročný Braydon Smith práve telefonoval so svojou mamou, keď sa do ich domu v Severnej Karolíne vlámal zlodej s mačetou. Podozrivým bol 19-ročný Jataveon Dashawn Hall. "Vošiel do obývačky po môj telefón, aby sa uistil, že nevolám 911 alebo niečo podobné. Videl som ho, ako sa ho snaží strčiť do vrecka," povedal Braydon pre WTVD.  Vtedy schmatol mačetu a zozadu udrel votrelca do hlavy. Hall bol obvinený z vlámania, únosu druhého stupňa, zasahovania do núdzovej komunikácie aj z útoku na dieťa mladšie ako dvanásť rokov.

Incident Schoovcov

V tomto prípade rodičia David a Sharon Schoovci nechali svoje deti vo veku deväť a štrnásť rokov samy v St Charles v štáte Illinois. Odleteli na dovolenku do Mexika. Incident z roku 1992 vyvolal obrovský rozruch. V tom čase to tamojší úrad pre starostlivosť o deti nedefinoval ako opustenie, ak sa rodičia chceli vrátiť. V dôsledku incidentu sa štát stal jedným z prvých, ktorý definoval, ako dlho môžu rodičia ponechať svoje deti bez sprievodu dospelej osoby.

Rodina Greenovcov z Arizony

Rodina z Arizony v USA v roku 2022 nechala svojho 11-ročného syna počas sviatočného obdobia niekoľko týždňov samého doma. Melissa Greenová (34) a Bobby Jo Green (40) odišli z domu 12. decembra a vrátili sa až 29. decembra. Údajne však nechali jedlo v mrazničke. Po incidente boli zatknutí za zanedbávanie starostlivosti o dieťa a úrady im syna odobrali, informoval New York Post.

Viac o téme: DieťaRodičiaútok Home AloneSám domaVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu