Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Domáca úloha šesťročného dieťaťa totálne poplietla dospelých: Dokážete ju vyriešiť?

(Zdroj: Reddit/FeelMyXerath)

LONDÝN - Domáce úlohy niekedy potrápia aj rodičov. Jeden z nich sa nedávno na Reddite podelil o matematickú úlohu svojho šesťročného dieťaťa. Nevedeli si s ňou dať rady ani mnohí dospelí. Podarí sa vám prísť na správny výsledok?

Nemenovaný rodič zverejnil na Reddite fotografiu domácej úlohy z matematiky. "Som taký zmätený z domácej úlohy svojho šesťročného dieťaťa," napísal. Otázka znie: "Danny pustil farbu na svoju knihu. Koľko jabĺk by mohla pokryť farba. Nemôže ich byť viac ako dvadsať."

Jeden z užívateľov odporučil, aby sa dieťa ani neobťažovalo odpovedať: "Dobre, na tom je milión nesprávnych vecí, ale nemyslím si, že musí odpovedať, pretože nikde v tej strašne hlúpej hromade slov nevidím otáznik." Iný uviedol, že je to skôr hádanka než matematická úloha. "Nula jabĺk, keďže Danny pustil farbu na svoju knihu a nie jablká," vysvetlil.

Do diskusie sa zapojil aj istý asistent učiteľa, ktorý tvrdí, že správna odpoveď je 17 až 20. "Presne túto otázku som už vysvetľoval deťom. Spôsob, akým to formulovali, je frustrujúci, najmä keď sa tieto hárky rozdajú rodičom ako domáca úloha." Zároveň dodal, že tieto úlohy sú často navrhnuté tak, aby sa deti naučili zbaviť označenia "najviac" a "najmenej". 

Viac o téme: úlohaMatematikaHádankaHlavolamSlovná úloha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu