Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bežkyňa len o vlások unikla tragédii: Dramatický stret s medvedicou a mláďatami! TOTO ju zachránilo

(Zdroj: YouTube/KTLA5)

SIERRA MADRE - Predstavte si, že si idete zabehať do hôr, keď sa zrazu stretnete s medvedicou a jej dvoma mláďatami. Presne toto zažila bežkyňa, ktorá si šelmy všimla v poslednej chvíli. Našťastie bol nablízku iný turista, ktorý jej v tejto nebezpečnej situácii ochotne pomohol.

Video z 8. novembra zachytáva desivé stretnutie bežkyne s medveďom a mláďatami na turistickom chodníku v Sierra Madre v Kalifornii. "Bežala som a zabočila za slepý roh, kde som narazila na medvedicu a jej mláďatá, ktoré bežali pár metrov za ňou," povedala Američanka pre FOX Weather.

Video sa začína tým, ako sa medvedica rúti smerom k žene po prašnej špinavej ceste. Tá rýchlo ustúpi a začne na zviera kričať v snahe odplašiť ich. Keď sa však bežkyňa otáča v zákrute, vidí, že medvede ju sledujú. Medvedica dokonca nakukne hlavou za zákrutu, aby ju mala na dohľad. 

Bežkyňa stále cúva, reve a píska, keď zrazu zbadá jedno z mláďat, ktoré sa ukrývalo v tesnej blízkosti matky. Našťastie na chodníku stretla chlapíka, ktorý jej pomohol zahnať medvede preč. Spoločne sa napokon vybrali po inej ceste, aby šelmy zbytočne neprovokovali.

Viac o téme: MedveďBehBežkyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu