Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Veterinár ukázal, ako vyzerá mačací jazyk zblízka: Ľudia sú v šoku, po tomto sa už olizovať nenecháte!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KALIFORNIA – Mačky sú na prvý pohľad rozkošné a prítulné stvorenia. Radi olizujú svojich majiteľov, no iba málokomu to vadí. Po pozretí tohto videa však možno zmeníte názor. Veterinárny lekár ukázal, ako vyzerá mačací jazyk zblízka. Od roztomilého obrazu to má skutočne ďaleko.

Na prvý pohľad sa môže zdať, že mačací jazyk je hladký a jemný, no keď ho uvidíte zblízka, nadobudne hrôzostrašný vzhľad. Veterinárny lekár Peter Carlos nedávno na Instagrame zverejnil video s mačacím jazykom, ktoré vyvolalo v ľuďoch veľké znepokojenie. Zachytáva totiž množstvo výbežkov, ktoré pôsobia priam strašidelne.

„Vyzerá to hrozne,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Milujem mačky. Dokonca viac ako ľudí, ale už mi neukazujte tieto škaredé veci,“ napísala ďalšia. Iní ale priznali, že ich pozeranie videa zvláštnym spôsobom upokojovalo. „Stalo sa to iba mne alebo je neskutočne upokojujúce sledovať toto video?“ spýtal sa komentujúci.

Mačacie jazyky sú pokryté dozadu smerujúcimi výstupkami nazývanými papily a každý z nich má tuhosť ľudského nechtu. Podľa Cats Protection papily pomáhajú mačkám odstraňovať mäso z kostí, čo im umožňuje extrahovať maximum výživy z ich koristi tým najrýchlejším a najúčinnejším spôsobom. Tiež zohrávajú hlavnú úlohu v tom, ako mačky pijú vodu. Mačky ich používajú aj na úpravu srsti, pričom ich umiestnenie smerom dozadu pôsobí ako hrebeň.

Viac o téme: MačkaVeterinárJazyk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu