Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Najlepší tréning podľa znamenia zverokruhu: Barani sa poriadne odviažu a Škorpióni? To by ste neverili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Populárna platforma sociálnych médií TikTok je plná zaujímavého obsahu. Príkladom sú fitness videá, ktoré užívateľov nabádajú na fyzickú aktivitu. Ak by ste sa radi viac hýbali, no neviete, čomu sa venovať, skúste tieto cviky na základe vášho znamenia zverokruhu.

Či už je vaším cieľom schudnúť, vybudovať svalstvo, cítiť sa lepšie alebo žiť dlhšie, na TikToku je množstvo videí s cvikmi, ktorým by ste sa mohli venovať. Ak si neviete vybrať, možno vám pomôžu cviky na základe znamení zverokruhu:

BARAN - cvičenie Tarzan Movement/Primal Movements

Cieľom Tarzan Movement je vrátiť sa do pradávnych čias. Podľa francúzskeho zakladateľa Victora Fleitesa sa ľudia cvičiaci podľa tohto trendu pohybujú po štyroch a lezú na stromy, vydávajú zvuky a vo všeobecnosti objímajú svoje zvieracie ja. Jedna praktizujúca vysvetlila, že táto technika jej pomohla prekonať traumu. "Chodím naboso a plazím sa po úzkych povrchoch. Je to všetko o tom, aby ste sa stretli sa so svojím strachom a boli s ním, a neobchádzali ho alebo sa mu podriaďovali." 

BÝK - CozyCardio

Býkovi vládne Venuša, preto je pre toto znamenie ako stvorené neformálne, útulné kardio. Ako uvádza New York Post, ide o nízkoúčinné cvičenie, ktoré účastníkom ponúka možnosť hýbať sa vlastným tempom, spaľovať kalórie a užívať si čas pre seba z pohodlia obývačky. Voňavé sviečky, pohodlné ponožky a domáca pohoda - toto Býk miluje.

BLÍŽENCI - metóda 3-2-8

Blížencom vládne rýchlo sa pohybujúca planéta Merkúr. Výsledkom je, že sú obdarení šikovnou, aj keď nepokojnou mysľou a majú tendenciu vyhýbať sa záväzkom. Majú radi konzistentné, ale aj zaujímavé veci. Program, ktorý vyvinula trénerka Natalie Roseová, pozostáva z troch silových tréningov týždenne, ktoré prerušujú dve hodiny tréningu Pilates alebo Barre a denným priemerom 8000 krokov.

@natalieroseuk Replying to @𝕰𝖗𝖔𝖕𝖍𝖎𝖑𝖊 quick breakdown of the 3-2-8 method that me and my clients use! Commit to it for 3 months to really see the benefits. Follow for part 2 - linking with your menstrual cycle 🩸 #pcosfriendly #pilates #menstrualcycles ♬ Keeping Your Head Up (Jonas Blue Remix) [Radio Edit] - Birdy

RAK - GrumpyGirlStomp

Rakovi vládne Mesiac. Toto vodné znamenie si obľúbi trend zvaný GrumpyGirlStomp, ktorý spočíva v prechádzke na čerstvom vzduchu. Pohyb vonku vo všeobecnosti uvoľňuje endorfíny, zmierňuje stres, zlepšuje náladu a zvráti ďalšie príznaky mrzutosti.

LEV - HotGirlWalks

Pre Leva je celý svet javiskom, preto ho určite zaujme fitness trend HotGirlWalk, pri ktorom absolvuje hodinové prechádzky, ktoré slúžia aj ako fotografické operácie. Zodpovedajúce súpravy športovej podprsenky a legín, závažia na členky a slúchadlá sú skvelým doplnkom pri tejto aktivite. Kľúčom k maximalizácii tohto trendu je podľa influencerky a autorky tohto trendu Mie Lindovej opakovanie pozitívnych afirmácií a vizualizácia pri každom kroku.

PANNA - hanblivé dievčenské cvičenie

Panny nie sú vyslovene plaché, skôr si len vopred rozmyslia, akými ľuďmi sa budú obklopovať. Ako stvorený je pre nich trend "hanblivého dievčenského cvičenia" (Shy girl workout). Skladá sa z cvičení, ktoré sa dajú robiť doma alebo v odľahlom kúte telocvične s minimálnym vybavením a priestorom. To Pannám umožňuje dostať sa do kondície a zároveň sa vyhýbať ľuďom.

@inshannity here’s my top 3 tips for anyone who’s feeling intimidated with the #hipthrust 🍑 #glutes #gym #shygirlgymworkouts #fypシ #personaltrainer ♬ original sound - Shannon Mein | Fitness Coach

VÁHY - WAP cvičenie

Na počesť bývalej tanečnice a ikony Cardi B, ktorá je narodená v znamení Váh, jej fanúšikovia skúšajú cvičenie inšpirované trendom "WAP" od fitness influencerky Janelly Ginestrovej. Vysvetľuje, že táto rutina je viac tanec než kardio, čo je vítaná zmena pre Váhy, ktoré chcú vyzerať dobre s minimálnou námahou. "Namiesto toho, aby ste mali pocit, že robíte veľa náhodných cvičebných pohybov, máte pocit, že ste predviedli celý tanečný výkon na svoje obľúbené skladby," uviedla Ginestrová.

ŠKORPIÓN - balet

Škorpión je znamenie predstavujúce bariéru medzi životom a smrťou, mysľou a telom. V naturáliách je balet skúškou duševnej obratnosti a fyzickej sily. Škorpión je znamením, ktoré sa vyznačuje absolútnou intenzitou a nebezpečne konkurenčným náskokom, vďaka čomu je preňho balet ideálny spôsob pohybu.

STRELEC - Flowers workout

Ide o trend inšpirovaný pohybmi, ktoré sa objavili v hudobnom videu k rozchodovému hitu Miley Cyrus s názvom "Flowers". Súčasťou sú bojové laná, kliky, mostíky či výpady. Podobne dynamické cvičenie je pre toto ohnivé znamenie ako stvorené.

@glambypenela Trying to exercise while listening to @mileycyrus Tratando de hacer ejercicios con esta cancion 😳 #flowers#flowersdancechallenge #workout#workoutfail #ejercicioencasa #comedia#dominicansbelike ♬ Flowers - Miley Cyrus

KOZOROŽEC - The 75 Hard Challenge

Kozorožci sa nikdy nevyhýbajú fyzickej výzve alebo možnosti dokázať svoju dokonalosť. 75 Hard Challenge ponúka tréningový program, ktorý vyžaduje, aby účastníci absolvovali dva 45-minútové tréningy každý deň (z toho jeden musí byť vonku), dodržiavali špecifickú diétu, pili takmer štyri litre vody, prečítali desať strán knihy denne, zdržali sa alkoholu a fotografovali sa, aby ste mohli sledovať ich pokrok. Tvorca tejto výzvy Andy Frisella zdôrazňuje, že nejde o fitness trend, ale o program transformačnej duševnej odolnosti, ktorý môže zmeniť váš život a poskytne vám úplnú kontrolu.

@macyexists Replying to @Sam Armstrong my mom & brother successfully completed 75 Hard earlier this year & they said I’m not invited to Christmas if I fail so wish me luck #75hard #75hardchallenge #75hardjourney #75daychallenge #fitnesschallenge #fitnessmotivation #mentaltoughness #dicipline #fyp ♬ original sound - Macy | Content Creator

VODNÁR - obruč so závažím

Vodnárovi vládne Saturn a Urán a obe energie sa prejavujú v sile, ktoré môže toto znamenie výborne zužitkovať pri cvičení s obručou so závažím. Cviky s ňou jednoducho a rýchlo zlepšujú stabilitu a držanie tela, budujú silu jadra a zlepšujú krvný obeh.

@madd1ewalsh this is your sign to buy a weighted hula hoop !! #fyp #weightedhulahoop #weightloss #hulahoop ♬ Steven Universe - L.Dre

RYBY - Výzva OneHandTwoHandChallenge

Pokiaľ ide o fyzické telo, Ryby vládnu rukám a nohám a výzva OneHandTwoHandChallenge je zameraná na oboje. Posilňuje jadro tela a spočíva v tom, že sa dáte do polohy planku a postupne dvíhate pravú nohu, následne ľavú a napokon pravú ruku a potom ľavú.

Viac o téme: CvičenieZverokruhZnamenieWorkout
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu