Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Údajný pastor vliezol do klietky plnej levov, aby dokázal, že ho ochraňuje Boh: Toto sa stalo

(Zdroj: X/Ghafla Kenya)

LONDÝN - Pastor v Nigérii sa zavrel do klietky s tromi levmi, aby ľuďom dokázal, že nad ním Boh drží ochrannú ruku. Tvrdí, že vďaka tomu, že je jeho služobník, sa mu nič nemôže stať. Všetko je ale očividne inak.

Náboženský vodca pozval do zvieracieho parku verejnosť aj členov svojej kongregácie, aby sa stali svedkami zázraku. Chcel dokázať, že Božiemu mužovi sa nemôže nič stať. Video zachytáva, ako v modrom obleku hladká levy zavreté vo veľkej klietke. V jednej chvíli dokonca zvieraťu strčí do papule ruku a pozrie sebavedomo do kamery. Zdá sa, akoby chcel napodobniť biblický príbeh o Danielovi, ktorého hodili do jamy s levmi, ale nič sa mu nestalo, lebo ho ochránil Boh. 

Po tom, ako sa video stalo virálnym, sa keňský politik Ronald Karauri ponúkol, že zaplatí pastorovi cestu do národnej rezervácie Maasai Mara, aby rovnaký trik predviedol s divo žijúcimi levmi. Viacerí ľudia spochybnili pastorovo tvrdenie o tom, že prežil vďaka božej ochrane. "Vošiel do klietky krátko po tom, ako levy nakŕmili," myslí si jeden užívateľ. Ďalší sa zas domnievajú, že zvieratá dostali upokojujúce lieky. 

Podvod? 

Stanica BBC prišla s tým, že video bolo nakrútené ešte v roku 2021 a nie v Nigérii, ale v Somálsku. Muž podľa všetkého nie je žiadny pastor, ale ošetrovateľ v zoo, odkiaľ levy pochádzajú. Tým, že s nimi trávi veľa času, ich vraj dokázal vytrénovať do takej miery, že sa nebojí, že mu ublížia. 

Viac o téme: ZooLevPastor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu