Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nemocničný kňaz prezradil, čo ľudia na smrteľnej posteli najviac ľutujú: Mnohých to poriadne prekvapí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

FLORIDA - Nemocničný kňaz prezradil, čo väčšina umierajúcich ľudí najviac ľutuje na svojom živote. Jeho úlohou je pomôcť pacientom v posledných chvíľach života. Snaží sa ich naozaj vypočuť a dať im tak pocit skutočnej slobody.

Je pravda, že rozprávanie o smrti nie je čsťou témou konverzácie. Všetci by sme radi žili tak, aby sme na smrteľnej posteli nemuseli nič ľutovať. Ako ale prezradil nemocničný kaplán Joon Park, každý má pred smrťou pár vecí, ktoré ťažia jeho svedomie. Jedna vec je však u umierajúcich ľudí obzvlášť populárna.

Ako nemocničný kaplán bol Park, ktorý už osem rokov pôsobí vo Všeobecnej nemocnici v Tampe, pri každom tamojšom úmrtí v nemocnici, píše CNN. Jeho úlohou je pomáhať pacientom v poslednej fáze ich života. Ľútosť, o ktorej počas svojho pôsobenia najčastejšie počul, sa týka toho, že ľudia robili to, čo chceli ostatní a nie to, čo v skutočnosti chceli oni.

Mnohí ľudia si podľa duchovného na konci svojho života uvedomia, že neboli schopní byť úplne sami sebou a museli seba samých ukrývať, aby prežili. "Nie vždy to je naša chyba. Niekedy nám to naše zdroje, systémy a kultúra okolo nás nedovolia," vysvetlil. Ľudia na smrteľnej posteli si často nedokážu pomôcť a vybavujú si svoj život úplne inak.

Nemocničný kňaz prezradil, čo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Prirodzene sme tak dobrí v predstavivosti, invencii a snívaní, že sa nám to občas môže zavŕtať do vnútra a predstavujeme si milióny iných neživých fantómových paralelných životov." Keď sa Park rozpráva s pacientami krátko pred ich smrťou, vždy si dá záležať na tom, aby ich vypočul a doprial im pocit byť naozaj slobodnými.

Viac o téme: NemocnicaSmrťPacientKňaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu