Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Poplach v lietadle: Z nákladného priestoru utiekol medveď! Cestujúci v panike

(Zdroj: Youtube/USA TODAY)

DUBAJ - Let spoločnosti Iraqi Airlines musel byť odložený po tom, ako z klietky v lietadle unikol medveď. Pasažieri museli počkať vonku v bezpečí, kým zviera neodchytia a neuspia, aby ho mohli previezť na iné miesto.

Minulý piatok sa na medzinárodnom letisku v Dubaji odohral bizarný incident. Z prepravnej klietky v lietadle sa totiž tesne pred odletom podarilo utiecť medveďovi. Cestujúci preto museli vystúpiť, aby kompetentní mohli zviera odchytiť a spacifikovať a lietadlo mohlo bezpečne odletieť do irackej metropoly Bagdad. 

Aerolinky trvajú na tom, že boli dodržané všetky bezpečnostné predpisy súvisiace s prepravou zvierat. Taktiež neprezradili, kto je majiteľom medveďa. Iracký premiér Mohammed Shia’ Al Sudani nariadil prípad vyšetriť, aby sa zistilo, ako sa mohlo stať, že sa šelma dostala von. 

Chov zvierat predátorov je v Iraku medzi bohatými obyvateľmi čoraz populárnejší. Úrady majú v súvislosti s tým problémy s presadzovaním zákonných ustanovení na ochranu voľne žijúcich zvierat. Taktiež majú obavy, že nebezpečné zvieratá v dôsledku toho môžu ľahko končiť na ulici alebo na tanieroch ako exotické jedlo v miestnych reštauráciách. 

Viac o téme: LietadloMedveďDubaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu