Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rodina po návrate z dovolenky na Istrii spanikárila: Toto si našli pri vybaľovaní v kufri... HRÔZA!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Každý si z dovolenky rád donesie nejaký suvenír. Niektoré ale nemusia byť veľmi želané. Svoje o tom vie jedna rakúska rodina, ktorá po príchode domov z dovolenky v Chorvátsku ostala nepríjemne prekvapená. Pri vybaľovaní batožiny totiž našli živého škorpióna.

Štvorčlenná rodina z Dolného Rakúska zažila po príchode domov z dvojtýždňovej dovolenky v Chorvátsku poriadny šok. Ako informoval rakúsky portál Heute, pri vybaľovaní našli v jednom z kufrov škorpióna. Matka svoje deti vo veku 11 a 14 rokov okamžite odviedla z miestnosti a neželaného živočícha premiestnila do vane v kúpeľni.

Rodina po návrate z
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Rodina následne kontaktovala združenie na ochranu zvierat, aby sa informovali o ďalšom postupe. Povedali im, aby škorpióna dali do krabice s otvormi na vzduch. Odborníci napokon rozhodli, že sedemcentimetrový pavúkovec by sa mal vrátiť na Istriu. Späť do Chorvátska ho prepraví rodinná priateľka, ktorá sa tam chystá na dovolenku.

Ako informuje portál Royal Croatian Tours, škorpióny možno nájsť najmä na pobreží Jadranského mora, v kontinentálnych regiónoch iba zriedka. V Chorvátsku, našťastie, žije len pár druhov škorpiónov a dobrou správou tiež je, že nie sú život ohrozujúce.

Viac o téme: DovolenkaBatožinaŠkorpiónChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu