Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Neskutočný príbeh muža, ktorého štyrikrát zasiahol blesk: Pri treťom celý ochrnul! Príroda mu nedala pokoj ani po smrti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Šanca, že vás blesk zasiahne čo i len raz, je mimoriadne nízka. Aj napriek tomu však kedysi existoval muž, ktorého blesk nezasiahol raz ani dva razy, ale rovno štyri, i keď poslednýkrát netrafil priamo jeho, ale jeho náhrobný kameň. Príbeh Waltera Summerforda je naozaj neuveriteľný.

Leto je obľúbeným ročným obdobím mnohých ľudí, no okrem príjemných večerov a dní strávených pri vode je tiež charakteristické búrkami. Tie so sebou prinášajú blesky a hromy, pričom v nasledujúcom príbehu budú dôležité práve blesky. Ako informuje portál History of Yesterday, muž menom Walter Summerford zažil niečo nepredstaviteľné - za celý život ho zasiahol blesk až štyrikrát. 

Walter slúžil ako major v britskej armáde počas prvej svetovej vojny. K prvému stretu s bleskom došlo v roku 1918, keď jazdil na koni v Belgicku. Po údere blesku ochrnul od pása nadol, čo viedlo k tomu, že ho prepustili z armády. Odhodlaný prekonať tento neúspech sa pustil do pomalého rehabilitačného procesu v kanadskom Vancouveri, kde nakoniec znovu nadobudol schopnosť chodiť.

Osud toho však pre Summerforda pripravil viac. V roku 1924 sa ocitol pri rybolove na miestnej rieke. Bez toho, aby to vedel, sa postavil pod strom, ktorý sa stal terčom náhleho blesku. Zasiahol celú jeho pravú stranu a opäť čiastočne ochrnul. Nezlomný muž vytrval v rehabilitácii a znovu získal schopnosť kráčať. Vďaka svojim zážitkom pociťoval hlboký rešpekt voči prírode a jej zázrakom.

V roku 1930 Summerforda opäť zasiahol blesk. Na rozdiel od predchádzajúcich dvoch po tomto údere skončil úplne paralyzovaný od hlavy po päty. Skončil pripútaný na nemočničnom lôžku, kde dva roky namáhavo bojoval o život, až v roku 1932 zomrel. Lekárski experti, ktorí skúmali jeho prípad, považovali za zázrak, že vôbec prežil tretí úder blesku. Táto neobyčajná sága sa ale ani týmto neskončila. Štyri roky po Walterovej smrti udrel blesk znova, tentoraz do jeho náhrobku. 

Viac o téme: BleskZásah bleskomWalter Summerford
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu