Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Bývalá záchranárka varuje: Nikdy nedávajte deťom túto zeleninu! Môže to mať fatálne následky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Bývalá záchranárka sa na TikToku podelila o skryté nebezpečenstvá letného občerstvenia. Varovala, že textúra uhorky môže u detí spôsobiť udusenie. Zároveň navrhla rôzne spôsoby jej prípravy, aby sa nebezpečenstvo minimalizovalo.

Nikki Jurcutzová, ktorá je sama mamou, odhalila na TikToku skryté nebezpečenstvá zdanlivo neškodného letného občerstvenia. Upozornila, že textúra uhorky z nej robí vysoko rizikovú potravinu, pretože sa ňou malé deti môžu udusiť. "Toto jedlo predstavuje vysoké riziko udusenia. Prečo? Uhorky sú tvrdé, šmykľavé a môžu sa lámať na kúsky," prezradila vo svojom videu. Túto tému sa vraj rozhodla otvoriť preto, lebo o uhorkách a možných následkoch ich konzumácie sa veľa nehovorí. 

@tinyheartseducation Cucumbers aren’t talked about much when it comes to choking, so I wanted to shed some light so you feel more prepared. How do you prepare cucumbers for your little one? #cucumber #introducingsolids #startingsolids #firstfoods #chokinghazard ♬ sometimes all i think is you - cinggaftershrek

Mnohí užívatelia Nikki poďakovali za jej varovanie. "Ďakujem za zdieľanie, vidím, že príliš veľa mamičiek to nerobí správne," napísala jedna z komentujúcich. "Bože, dnes som dala svojmu desaťmesačnému dieťaťu tyčinky z uhoriek. Ani som si nepomyslela, že predstavujú nebezpečenstvo udusenia. Som rada, že som teraz videla toto video," pridala sa ďalšia. 

V nasledujúcom videu Jurcutzová preskúmala najlepšie spôsoby prípravy uhorky, ak ju stále chcete podávať malým deťom. "Dovoľte mi, aby som vám ukázala, ako bezpečne pripraviť uhorky, aby ste zaistili, že budú bezpečné pre vaše dieťa." Jednou z možností je varenie uhorky v pare domäkka. Ďalej môžete vyskúšať spraviť z nej pyré, pokrájať ju na široké tenké kúsky a pre staršie deti ju pokojne nastrúhajte. 

@tinyheartseducation Replying to @rae_mccarthy Grating cucumbers is a great wat to make them more safe for your little one. Here’s some other ways you can prepare cucumbers to reduce the risk of choking 🥒 #cucumber #introducingsolids #startingsolids #chokinghazard ♬ sign of the times - 𝐥 𝐨 𝐯 𝐞 𝐲 𝐨 𝐮
Viac o téme: DetiZáchranárkaUhorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu