Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Manželia sa tešili na dovolenku v Španielsku: Nepustili ich do lietadla! Odôvodnenie cestovky ich vytočilo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DERBY - Manželský pár z Anglicka nikdy nezabudne na dovolenku, ktorú si objednali v jednej známej cestovnej kancelárii. Stála ich pomerne veľa, no nakoniec prepadla kvôli jednému dôvodu, s ktorým vôbec nepočítali. A nedošlo ani k refundácii peňazí, pretože chyba bola na ich strane, i keď nevedomky.

Penny a Dug Priestlyovci minuli 1800 libier (vyše 2000 eur)  za dovolenkový balíček v cestovnej kancelárii TUI. Zakúpili si desaťdňový pobyt v španielskom Benidorme. Problémy nastali už pri registrácii na letisku East Midlands, keď im oznámili, že nemôžu s TUI letieť z dôvodu pravidiel týkajúcich sa platnosti pasov Spojeného kráľovstva.

"Čakali sme hodinu v rade, myslím, že sme boli asi štvrtí od konca, kedy dievča pri pokladni povedalo kolegyni, aby skontrolovala naše pasy. Tá tak urobila a povedala nám, že nemôžeme letieť. Potom prišiel nejaký chlapík, asi supervízor s tým, že našou jedinou alternatívou je ísť do Jet2 a opýtať sa ich, či môžeme letieť," povedala Penny. 

Manželia už so spoločnosťou TUI predtým leteli, no nikdy sa nestretli s týmito pravidlami. Platnosť ich pasov má vypršať vo februári 2024, čo je deväť mesiacov po plánovanej dovolenke. Cestovnej kancelárii vadilo to, že mali pasy staršie ako desať rokov. Podľa pravidiel britskí občania cestujúci do krajiny EÚ alebo Švajčiarska, Nórska, Islandu, Lichtenštajnska, Andorry, Monaka, San Marína alebo Vatikánu musia mať platný cestovný pas, ktorý bol vydaný menej ako desať rokov pred dátumom vstupu do danej krajiny. Okrem toho musí byť pas platný ešte aspoň tri mesiace po plánovanom odchode na dovolenku. 

Zamestnanci aeroliniek na letisku Priestlyovcom povedali, že keby išli o niekoľko dní skôr, bolo by to v poriadku. Manželia sú teraz poriadne namosúrení a zaprisahali sa, že s TUI už nikdy niekam nepôjdu. "Odteraz už budeme využívať len služby Jet 2, Ryanairu alebo easyJetu," vyhlásili. Dvojici sa nakoniec podarilo odletieť na dovolenku neskôr s Jet2 za ďalších 860 libier (1000 eur).  Spoločnosť TUI im peniaze späť nevrátila, pretože išlo o cestovný balíček.

Viac o téme: DovolenkaLietadloLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu