Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Internet obleteli FOTO Elona Muska, ako bozkáva... to hádam nie, nechutné!

Elon Musk
Elon Musk (Zdroj: SITA/AP/Ludovic Marin)

NEW YORK - Na sociálnych sieťach sa šíria upravené obrázky Elona Muska, ktorý sa vášnivo objíma s takzvanými robotickými manželkami. Niektorí užívatelia tvrdia, že na tejto technológii sa už intenzívne pracuje a verejnosti bude predstavená o niekoľko mesiacov.

Internet zaplavili fotografie podnikateľa a vizionára Elona Muska, ako prejavuje náklonnosť k ženským robotom. Ide o viaceré obrázky, ktoré okrem iných zverejnil aj užívateľ Twitteru s takmer miliónom sledovateľov Daniel Marven. V príspevku uviedol, že Musk týmto spôsobom predstavil svoju budúcu manželku navrhnutú umelou inteligenciou. Neskôr vysvetlil, že účelom zdieľania týchto obrázkov je upozorniť na riziká spojené s touto technológiou. 

V ďalšom príspevku profil s názvom Baboon Forest Entertainment uvádza, že Muskova spoločnosť je v záverečnej fáze výroby produktu Robot Wives, ktorý bude zverejnený už tento rok v septembri. "Robotické manželky vyrobené človekom budú používať batérie, ktoré vydržia podľa menštruačného cyklu. Batérie sa budú nabíjať tri dni a fungovať budú mesiac. Sex s robotickou manželkou si bude vyžadovať heslo, vzor alebo odtlačok prsta, aby sa zabránilo temperovaniu!" 

Obrázky sú falošné a nič nenasvedčuje tomu, že Musk alebo ktokoľvek iný naozaj pracuje na vytvorení tohto modelu manželiek. Špecialista na umelú inteligenciu Henry Ajder opísal kľúčové spôsoby identifikácie podobných príspevkov. Uviedol, že najmä v programe Midjourney "má veľa obrázkov veľmi štylizovaný, takmer hladký druh lesklého, plastického vzhľadu". Okolnosti spojené s fotografiami Muska s robotickými manželkami overila spoločnosť Full Fact a poznamenala, že majú viaceré charakteristické znaky príspevkov vytvorených umelou inteligenciou. "Ak sa pozorne pozriete na niektoré z nich, rýchlo zbadáte niektoré nezrovnalosti na rukách a črtách tváre."

Viac o téme: RobotElon Musk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu