Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dietologička prezradila jednoduchý trik na cesnakový dych: Takto ľahko sa zbavíte zápachu z úst

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Máte chuť na poriadne mastný cesnakový langoš alebo cesnačku, ale obávate sa zápachu, ktorý po sebe táto zdravá potravina zanecháva? Doktorka Megan Rossiová poradila jednoduchý trik, ako cesnakovému pachu predísť.

Cesnak je nielen nositeľom mimoriadnych antibiotických schopností, ale aj antibakteriálnych, antimykotických a antivírusových účinkov. Stimuluje imunitné bunky, zmierňuje zápaly, blokuje voľné radikály či podporuje schopnosť bielych krviniek bojovať s infekciami. Tiež dokáže znížiť tlak vysokú hladinu cholesterolu. To je len krátky sumár toho, prečo by sme mali zahrnúť cesnak do nášho jedálnička. Často však všetky jeho pozitívne prínosy dokáže prebiť jedna veľká nevýhoda - zápach, ktorý po jeho konzumácii dokáže v našich ústach pretrvávať aj dlhé hodiny. 

Dietologička prezradila jednoduchý trik
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

V tomto prípade aj žuvačka ťahá za kratší koniec. Odborníčka na výživu Megan Rossiová na svojom Instagrame prezradila, ako sa dá tento problém poľahky vyriešiť. Jednoducho zjedzte jablko.

"Keď budete jesť cesnakové jedlo, doprajte si k nemu aj jablko. Ukázalo sa, že rastlinné chemikálie (vrátane kvercetínu) v jablku interagujú so zlúčeninami síry v cesnaku a dezodorujú tento konkrétny závan," uvádza. Okrem jablka sa na zmiernenie zápachu z cesnaku odporúča tiež žuť mäta, petržlenová vňať, hlávkový šalát alebo špenát, ktoré okrem deodorizácie dychu podporujú črevné mikróby.

Viac o téme: CesnakJablkoZápach
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu