Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Orol sa stal hviezdou internetu: Inkuboval kameň! Ale to, čo nasledovalo, vás dojme k slzám

(Zdroj: Facebook/World Bird Sanctuary)

ST. LOUIS - Novou hviezdou Twitteru je orol Murphy, ktorý sa pokúšal o inkubáciu kameňa. Domnieval sa totiž, že ide o vajce, preto sa o ňu staral ako o svojho budúceho potomka. Do rezervácie sa ale neskôr dostalo zranené mláďa, o ktoré sa dnes Murphy stará. Tieto zábery dojali nejedného užívateľa.

Tridsaťjedenročný samec orla skalného žije v rezervácii World Bird Sanctuary vo Valley Park v Missouri. Minulý mesiac sa nečakane stal hviezdou sociálnych sietí po tom, ako návštevník parku zdieľal nápis, ktorý umiestnili pracovníci rezervácie. "Murphy NIE JE zranený, chorý ani v núdzi. Postavil si hniezdo na zemi a veľmi opatrne inkubuje skalu! Prajeme mu veľa šťastia," informujú v ňom. 

 

For those of you just joining us - and for those who might need a catch-up… today we’re presenting a synopsis of the...

Posted by World Bird Sanctuary on Tuesday, April 11, 2023

Mnohí ľudia boli smutní z toho, že orol nemal šancu ukázať svoje otcovské inštinkty na skutočnom mláďati. To sa však odvtedy zmenilo. Do rezervácie sa dostalo zranené orlíča vo veku približne dvoch týždňov. Údajne niekde vypadlo z hniezda, a preto ho ochranári priniesli do rezervácie. "Potom sme sa rozhodli, že dáme Murphymu šancu starať sa o mláďa. Jeho otcovské inštinkty už boli na vysokej úrovni, ale vo veku 31 rokov ešte nikdy nevychoval mláďa. Určite je to hazard, ale zároveň najlepšia šanca pre malé orlíča," napísali pracovníci rezervácie v príspevku na Facebooku. 

O niečo neskôr sa na sociálnych sieťach objavilo video, ktoré zachytáva Murphyho otcovské správanie. "Môžete vidieť, ako čaká, kým dieťa konzumuje potravu. Keď mláďa hneď neje, Murphy si vezme trochu jedla a mláďa potom začne jesť. Toto je druh spojenia, ktoré hľadáme," dodali zástupcovia parku. 

 

It’s just too much for the heart to handle. The fact that the chick’s face is blurry is incredibly endearing. That mouth...

Posted by World Bird Sanctuary on Wednesday, April 12, 2023

Mnohí si orlov zamilovali. "Je úžasné, že Murphy je dokonalým otcom. Som šťastná, že mu rezervácia dala šancu," uviedla jedna z komentujúcich. "Murphy je skvelý otec! Jeho dieťa má obrovské šťastie. Obaja si navzájom dávajú to, čo potrebujú. Je to také potešujúce," pridal sa ďalší.

Viac o téme: OrolRezerváciaNárodný parkHniezdenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu