Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Riaditeľ gymnázia okradol študentov: Prepadol hazardu, peniaze vzal z rodičovského fondu!

(Zdroj: Getty Images)

BUSKO-ZDROJ – Dnes už exriaditeľ gymnázia v poľskom meste Busko-Zdrój je obvinený z krádeže rodičovského fondu v hodnote pol milióna zlotých, zhruba 112.000 eur. Peniaze, ktoré získal od rodičov detí minul na hazardné hry.

Vitalij Kličko v Bratislave (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Päťdesiatročný muž bol riaditeľom gymnázia desať rokov. Okrem krádeže rodičovského fondu vymámil od rôznych organizácií a jednotlivcov ďalších 20 tisíc zlotých, teda 4400 eur. „Za spáchané zločiny mužovi hrozí až dvadsať rokov väzenia,“ informoval poľský server TVN24.pl a hovorca prokuratúry v Kielciach.

Obvineného polícia zadržala už v septembri minulého roka, keď vyšlo najavo, že rodičovský fond gymnázia je takmer na nule. A práve riaditeľ ako jediný mal k spomínanému fondu prístup. „Počas vyšetrovania sa priznal, že peniaze potreboval na stávkovanie, ktorému úplne prepadol,“ dodal hovorca prokuratúry. Sklamanie z konania riaditeľa vyjadril aj tajomník mestského zastupiteľstva Jerzy Służalski. „Táto škola patrila k najlepším v našom vojvodstve. Teraz máme nepredstaviteľnú hanbu,“ posťažoval sa pre poľský server infoobusko.pl.

Viac o téme: RiaditeľHazardPoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu