Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čašníčka (24) dala výpoveď, len ťažko uveríte, ako si teraz zarába: Mužskí kolegovia len ticho závidia

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: profimedia.sk)

CHESTER - Madeleine Forrestová zmenila svoju kariéru po tom, čo absolvovala štvordňový kurz omietania počas dovolenky. Táto činnosť ju tak nadchla, že ako čašníčka dala výpoveď, aby sa mohla stať štukatérkou. Hovorí, že má obrovskú výhodu oproti svojim mužským kolegom.

Hoci 24-ročná žena pôvodne absolvovala kurz, aby si oprášila svoje "Do It Yourself" (Urob si sám) zručnosti, časom začala robiť príležitostné práce pre priateľov a rodinu zadarmo. Keď si takto zarobila prvých 150 libier, uvedomila si, že by si z toho mohla urobiť biznis. Hovorí, že našla jedinečný priestor v odvetví, v ktorom dominujú muži. Zväčša pracuje pre starších zákazníkov, ktorí sa cítia príjemnejšie, keď majú v dome ženu. 

Čašníčka (24) dala výpoveď,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Predtým, ako som založila firmu She Plasters, myslela som si, že ľudia, najmä muži, budú pochybovať o mojich zručnostiach. Na moje úžasné prekvapenie ma väčšina ľudí mimoriadne podporovala a chválila. Stretla som sa s jedným mužom, ktorý si myslí, že nemôžem robiť svoju prácu, ale podľa mňa len žiarli, že to ženám v tomto odvedví tak ide," píše Manchester Evening News. 

Jedna vec, ktorú Madi považuje za ťažkú, je fyzicky náročná omietka, ale vďaka výhodám vlastného podnikania to stojí za to. "Nosenie ťažkých vriec je niekedy namáhavé. Samotná práca je veľmi únavná, takže mám tendenciu skončiť už o 14:00. Niekedy, keď potrebujem stihnúť prácu v stanovenom termíne, skončím až podvečer." 

Čašníčka (24) dala výpoveď,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Majú to v rodine

Forrestovej talent vraj najviac ovplyvnil jej starý otec, ktorý mal svoju vlastnú firmu zameranú na úpravy domu. Keď bola blondínka mladšia, pomáhala mu s odstraňovaním dlaždíc a tapiet a maľovaním. "Jeho tvrdá práca sa odrazila na mojej mame, ktorá je tiež veľmi šikovná okolo domu, stále vyrába nové veci alebo recykluje staré. Myslím, že to prešlo aj na mňa."

Madeleine prostredníctvom svojej práce rada stretáva rôznych ľudí: "Stretla som niekoľko milých ľudí z rôznych prostredí a príbehov. Moji zákazníci sú zvyčajne prekvapení a pochvalní, keď vidia, čo robím. Pomáha to zvýšiť moje sebavedomie," uzatvára. V budúcnosti by chcela svoje pole podnikania rozšíriť.

Viac o téme: OmietkaŠtukatérMadi Forrest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu