Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Influencerka pod paľbou kritiky za to, čo spravila trojmesačnej dcérke: Aj podľa vás to bola hlúposť?

(Zdroj: Instagram/rubytuesdaymatthews)

BYRON BAY - Každý, kto prezentuje svoje súkromie na sociálnej sieti, musí počítať s tým, že sa môže stať terčom kritiky a nevôle užívateľov. Podobne je na tom v týchto dňoch aj matka troch detí a známa influencerka Ruby Tuesday Matthewsová z Austrálie.

Trojnásobná matka z Byron Bay rozoberá na Instagrame udalosť, vďaka ktorej čelí kritike zo strany užívateľov. Všetko sa začalo vo chvíli, keď opísala, že spala iba dve hodiny, lebo jej trojmesačná dcérka mala zlú noc. Únava sa vraj podpísala pod jej rozhodnutie oholiť dievčatku vlasy na hlave skôr, ako celá jej rodina absolvovala vianočné fotenie. "Pracovať a mať doma tri deti nie je nič príjemné. Hlúpo som oholila hlavu Holiday a zabudli sme, že zajtra máme fotenie so Santom." 

Ruby sa krátko nato ocitla pod paľbou kritiky za to, čo spravila. Vo svojej reakcii vyjadrila rozčarovanie a uviedla, že nechápe, prečo sú mnohí tak veľmi znepokojení. "Vlastne som všetkým svojim deťom oholila hlavy, keď mali asi štyri mesiace," napísala. Urobila tak vraj preto, lebo všetky jej deti sa narodili s vlasmi, ktoré im začali vypadávať, keď mali niekoľko mesiacov. "Nakoniec sa im rozstrapkali a nové im nerástli. Zistila som, že vďaka holeniu im rastú vlasy rýchlejšie, sú pevnejšie a oveľa rovnomernejšie."  

Matthewsová tiež pripomenula, že takto to praktizujú v mnohých kultúrach. Holenie hlavy dieťatka je vraj bežnou praxou v celej Ázii a na Strednom východe. V Číne ide dokonca o bežnú prax už mesiac po narodení, čiže v rovnakom období, keď sa matka zotaví po pôrode. V islamskej kultúre sa zas hlava bábätka zvykne oholiť, keď má sedem dní. 

Viac o téme: BábätkoVlasy Influencerka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu