Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dievčina sa na pohovore vždy pýta túto jednu otázku: Vďaka nej vždy dostala prácu, o ktorú žiadala

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TikTok video Jennifer Reardonovej, v ktorom radí uchádzačom o zamestnanie, na čo by nemali zabúdať počas pracovného pohovoru, nazbieralo milióny zhliadnutí. Autorka príspevku uvádza, že vďaka jedinej otázke získala vytúženú pozíciu a všetkým odporúča, aby to vyskúšali.

Kto by netúžil uspieť na pracovnom pohovore? Internet je zaplavený radami expertov o tom, ako urobiť čo najlepší dojem na potenciálneho zamestnávateľa a ako sa čo najlepšie pripraviť na pracovný pohovor. Jennifer Reardonová síce nie je v tejto oblasti žiadna odborníčka, ale jej video, v ktorom radí, akú otázku by mali ľudia položiť na pohovore, doslova valcuje sociálne siete. Ona sama vďaka nej vraj dostala prácu vždy, keď o ňu žiadala. Spýtať sa ju máte tesne pred koncom. 

@notjenneeree

SOMEONE ELSE MADE A VIDEO ABOUT HER PROFESSOR GIVING THE SAME ADVICE (tag her I can’t remember who) & I STG THIS IS MY SECRET TRICK AND IT WORKSSSSSSSS TRY IT immediately.

♬ original sound - Jennifer Reardon

"Skôr ako skončíte, posledná otázka, ktorú im položíte, by mala byť v tomto zmysle: 'Sú tu nejaké obavy, ktoré v súvislosti so mnou máte a môžeme ich vyriešiť skôr, ako skončíme?'," uviedla Reardonová. Takto formulovaná otázka podľa nej otvára priestor na odstránenie pochybností, ktoré by mohol zamestnávateľ voči vám mať. Ide vraj o Jenniferin tajný trik a tí, ktorí sa chystajú na pohovor, by ho mali určite vyskúšať. 

Jej rada vyvolala u užívateľov zmiešané reakcie. "Skúsil som to, ale boli z toho iba divné pohľady, po ktorých sarkastickým tónom povedali niečo také, že sa už na všetko pýtali," napísal jeden z nich. Ďalší sa podelil o svoju vlastnú odvážnu otázku a napísal: "Po tom, čo povedia ‚máte nejaké otázky‘, sa vždy spýtam, či môžem dostať prácu a na 90 percent ju aj dostanem." 

Viac o téme: PrácaPohovorTrik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu