Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ľudí fascinuje muž na FOTO z vojnového obdobia: Vidíte, čo je na ňom divné?

(Zdroj: Facebook/Gilligans Adventures)

REYKJAVÍK - S domnelými cestovateľmi v čase sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Tentokrát fotografia pochádza z čias druhej svetovej vojny. Muž držiaci mobilný telefón pri uchu fascinuje internet. V tejto súvislosti sa hneď objavili mnohé špekulácie. Naozaj muž v tých dobách telefonoval, alebo sa len škrabal za uchom?

Fotografia z roku 1943 zachytáva muža v dave amerických vojakov v islandskom hlavnom meste. Prvýkrát sa stala virálnou už v roku 2016, kedy ju na sociálnych sieťach zverejnil Kristján Hoffman. "V strede fotky sa o okno opiera muž s mobilným telefónom," napísal vtedy a upozornil tiež na nezvyčajné detaily postavy, ktorá podľa neho vyzerá ako človek zo súčasnosti.

 

A photo taken in the center of Reykjavík has attracted the attention of the world press. In the photo, which was taken...

Posted by Gilligans Adventures on Wednesday, November 23, 2022

Snímka vyvolala veľký ohlas na sociálnych sieťach. Jedna skupina užívateľov sa prikláňa k teórii cestovania v čase, iní sú v tomto smere skeptickí. "Toto je dôkaz, prvý prenosný telefón bol vyrobený v roku 1983, no druhá svetová vojna sa odohrala v 30. až 40. rokoch minulého storočia," uviedol jeden z nich. "Ak by som cestoval sto rokov späť v čase s mobilným telefónom, nefungovalo by to, pretože aj keby som mal telefón, neexistovali žiadne mobilné veže na prenos signálov," upozornil ďalší. Viacerí si myslia, že muž sa jednoducho len škrabal za uchom, kontroloval hodinky na zápästí alebo držal fajku.

Viac o téme: Cestovanie v časeDruhá svetová vojna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu