Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Desivé selfie FOTO odhaľujú, ako by mohol vyzerať posledný deň na Zemi: Nič pre slabé povahy

(Zdroj: TikTok/robotoverloards)

LONDÝN - Systém DALL-E2 od spoločnosti Open AI dokáže zadať počítaču príkaz, aby vytvoril snímky pripomínajúce posledné momenty apokalypsy. Výsledok práce špičkovej technológie je síce hrozivý, ale má obrovský úspech a našiel si už množstvo priaznivcov.

Obľúbené selfie fotografie si zvyknú užívatelia sociálnych sietí upravovať mnohými efektami a filtrami, aby na nich vyzerali čo najlepšie. Účet na TikToku s názvom "Robot Overloards" to robí inak - pomocou obrázkov umelej inteligencie (AI) generuje možnosti, ako by mohli vyzerať ľudia na posledných selfíčkach, ak by planétu zasiahla apokalypsa. 

Pri ich výrobe používa systém DALL-E2, ktorý produkuje desivé vízie o tom, ako sa to všetko môže skončiť. Na niektorých obrázkoch sa ľudia podobajú na mutantov, držia svoje mobilné telefóny a zúria za nimi veľké požiare a stúpajúci dym. Jeden muž má vydesený výraz na tvári, po ktorej mu steká krv. Hrôzostrašné zábery zaznamenali už desiatky miliónov zobrazení v niekoľkých samostatných príspevkoch. 

@robotoverloards Asking an Ai to show the last selfie ever taken in the apocalypse Part: 3 #apocalypse#scary#horror#foryoupage #fyp #ai#midjourney #dalle2 ♬ It's Just a Burning Memory - The Caretaker

DALL-E2 je systém od spoločnosti Open AI. Na trh bol uvedený v júli. Jeho pôvodná verzia DALL-E vznikla v januári 2021. Údajne bol pomenovaný po robotovi z obľúbeného animovaného filmu WALL-E. Napriek tomu, že dokáže vytvoriť množstvo desivých apokalyptických vízií, slúži iba na zábavu. "Obmedzili sme schopnosť DALL·E 2 vytvárať obrázky násilia. Použili sme aj pokročilé techniky, aby sme zabránili fotorealistickým úpravám tvárí skutočných jednotlivcov vrátane verejných činiteľov," uviedla spoločnosť Open AI.

Viac o téme: Koniec svetaApokalypsaDALL-E2
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu