Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

VIDEO Najdrsnejší let všetkých čias: Pohľad priamo z kabíny! TU by ste byť nechceli

Hurikán Ian zasiahol Floridu, pohľad z vesmíru.
Hurikán Ian zasiahol Floridu, pohľad z vesmíru. (Zdroj: SITA/AP/NASA)

FLORIDA - Desivé zábery zachytávajú najdrsnejší let všetkých čias, ktorý postihol hurikán Ian. Podľa dostupných informácií ide o jednu z najsilnejších búrok v histórii USA. Piloti údajne vleteli priamo do oka tejto búrky. Celý incident je zachytený vo videu, ktoré sa dostalo na internet. Ľudia sa podelili o svoje názory.

Hurikán Ian, ktorý sa prehnal ponad Kubu až po Floridu, spôsobil dve úmrtia a rozsiahle výpadky prúdu. Vzhľadom na to, že ide o jednu z najsilnejších búrok v histórii USA, pravdepodobne posledná vec, na ktorú by ste pomysleli, je vzlietnuť lietadlom do oblakov, píše unilad.com.

Opak je však pravdou pre lovcov hurikánov Národnej správy oceánov a atmosféry (NOAA), ktorí zohrávajú neoddeliteľnú úlohu pri predpovedaní hurikánov. Ich tím vletel lietadlom priamo do oka hurikánu Ian a dá sa tvrdiť, že to bola skutočne drsná jazda.

Ako je znázornené na záberoch, silný vietor – ktorý dosahoval rýchlosť až 249 kilometrov za hodinu – úplne otriasol pasažiermi. „Hej, sakra, sme v poriadku,“ povedal vo videu Nick Underwood, ktorý zábery neskôr publikoval na internete. „Keď hovorím, že toto bol najdrsnejší let mojej doterajšej kariéry, myslím to vážne,“ pripísal k videu.

Desiatky ľudí sa podelili o svoje myšlienky, pričom mnohí poukázali na odolnosť lietadiel NOAA, ktoré sú vybavené na zvládnutie extrémneho počasia. Ďalší na margo letu zavtipkoval. „Títo chlapi jedia horské dráhy na obed predtým, ako nastúpia do lietadla a vletia do oka búrky. Vidia svoj odraz vo svojich super lesklých titánových guľkách,“ uviedol jeden z komentujúcich.

Hurikán Ian nedávno zosilnel na búrku 4. kategórie, ktorá priniesla prívalové zrážky a vysokorýchlostný vietor. Americký prezident Joe Biden schválil núdzové vyhlásenie pre štát Florida. „Táto búrka je neuveriteľne nebezpečná a aby som uviedol to, čo je zrejmé, je život ohrozujúca. Mali by ste sa riadiť všetkými varovaniami a pokynmi núdzových úradníkov,“ povedal Biden. 

Viac o téme: HurikánIanFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu